Ahogy már megírtuk, a katari tulaj, Manszúr sejk felhúzta magát azon, hogy vég nélkül pumpálja a Citybe a fontmilliókat, aztán évről évre csalódást okoz a világválogatott. Most elzavarná a fél csapatot, és a tervek szerint fiatal angolokkal próbálnának meg a csúcsra jutni.

A Premier League nem arról híres, hogy az angol focisták uralnák a mezőnyt, 2010 óta nem volt hazai játékos a bajnokság legjobbja, idén például Eden Hazard lett. Ez mondjuk nem azt támasztja alá, hogy a City tervei sikerre vezetik a klubot, a manchesteri kékek ugyanis fiatal angolokkal akarják pótolni a lehetséges csapatnyi távozót.

Az ESPN és a Mirror szerint Jack Wilshere-ért 30 millió fontot adnának az Arsenalnak, köré építenék a csapatot. És hogy kik segítenék a 23 évesen már 25-szörös válogatott középpályást?

Például Ross Barkley, Danny Ings és a legtehetségesebb angol, Raheem Sterling.

Értük összesen további 100 milliót áldozna a sejk, legalábbis a Metro ezt írja. Arról nem nagyon beszélnek, hogy mit szól ehhez a Liverpool, aki nyilván nem szívesen engedné el legjobbját, ahogy az Everton se örülne, ha Barkley másik angol csapatot erősítene. Sőt, Sterlingért az Arsenallal is meg kéne harcolnia a Citynek, mivel elég erős ajánlattal csábítják a szélsőt, ami még a Poolnak is jó lehet. Ja és Ingst meg a Liverpoollal is hírbe hozták. Izgalmas hetek jönnek.

Az irány amúgy szimpatikus, pláne, hogy pillanatnyilag három angol játszik a Man. Cityben, Hart, Lampard és Milner, közülük is csak a kapus kezdő. Talán szerethetőbb lenne a klub néhány fiatal hazaival.

Az megvan, hogy durván jönnek-mennek az edzők az NB I-ben?

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni öreg korában Messi, Ronaldo, Mbappé és Neymar?
További cikkeink a témában