Heidi Lökét nehéz pótolni, a tunéziai-magyar El-Gaui Aszmának nem is sikerült. Most egy, a BL-döntőn a Vardar mezében hat lövésből hat gólt szerző rutinos német próbálja meg.

A Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO ugyanis a német Anja Althaust szerződtette. Ez azért is érdekes fejlemény, mert a 34 éves, kétszeres BL-győztes ((2009, 2010, a Viborggal) beálló maga jelentette be a budapesti final four végén, hogy visszavonul.

„Azt már a Final4 előtt eldöntöttem, hogy visszavonulok. Akkor, abban az élethelyzetben ez tűnt jó döntésnek. Nemrég a Győri Audi ETO elnöke és vezetőedzője keresett meg, és örömmel fogadtam a megkeresésüket a folytatásról. Egyéves szerződést írtam alá, és nagyon várom a kihívásokkal teli új idényt a Bajnokok Ligája címvédőjénél"írja a hivatalos honlap.

(fotó: gyorietokc)

Althaus egyéves szerződést ír alá a világválogatottnak számító Győrbe, ahová a nyáron még a norvég Stine Bredal Oftedal és a dán Anna Mette Hansen is érkezik.

Mellesleg a német hat lövésből hat gólt szerzett a BL-döntőben a Győr ellen, gyakorlatilag a második félidőben ő tartotta felszínen a Vardar Szkopjét.

Az ősztől még sokkal erősebb lesz a már most is világverő Győri Audi ETO

Egy vb-bronzérmes dán már biztosan érkezik, és hamarosan egy újabb norvég világ- és Európa-bajnok is aláír.

És ezt olvastad már?
Ki a legnagyobb? Michael Jordan vagy LeBron James?
További cikkeink a témában