Egyre nagyobb a zaj az új tízes, Ansu Fati körül.

Egy kissé meglepő feszültség kezd generálódni Barcelonában, ami most nem annyira hiányzik arrafelé. Elvégre a csapat épp kiesett a Bajnokok Ligájából, egy új csapat építése közben vannak, és talán most Xavi helye is inogni látszik.

Erre megérkezik a fiatal tehetség menedzsere, Jorge Mendes és befenyíti a klubot:

ha nem kap több játékpercet Ansu Fati, a nyáron elhagyhatja a klubot.

Az persze érthető, hogy a csapat új ékszere, aki még a tízes mezt is átvette Messitől, többet akar a pályán lenni, 2019-ben 16 évesen berobbant a csapatba és mindenki benne látta a jövőt, Neymar és Messi utódját.

"Nagyon tökös, nem is két, hanem egyenesen négy golyója van"

Eto'o szeptember elején visszavonult, azóta pedig nagyokat mond.

Csakhogy 2020-ban súlyosan megsérült, majd egy évre rá rásérült, ezek után érthető és logikus, ha fokozatosan kapja a terhelést, elvégre még a karrierje is veszélybe került.

Veszélybe került a Barcelona legnagyobb tehetségének karrierje

Az ősszel berobbanó Ansu Fati térdével kapcsolatban súlyos döntés született.

Fati tényleg az a focista, aki percek alatt is hatással tud lenni a játékra, de ennyi kihagyás után megfontoltnak kell lennie az orvosi stábnak, az edzőnek, nem beszélve arról, hogy a konkurencia is erős (Dembélé, Ferrán Torres, Raphinha), van kiből választania Xavinak.

Szóval talán nem biztos, hogy azonnal toporzékolni kell a menedzsernek, hogy több játékidő kell. Persze minden profi sokat akar játszani, és Fatinak is akkor jön vissza az önbizalma, ha sokat van a pályán és jönnek a gólok, de szem előtt kell tartani a fokozatosságot is.

A klubvezetés egyébiránt meglehetősen nyugodt, hiszen Fati szerződésében egy 1 milliárd eurós kivásárlási záradék van, szóval 2027-ig be van biztosítva a Barcelona.

Az új Barcelona-ikon is hosszabbít, mindenképp a katalánoknál akart maradni

A fiatal támadót is 1 milliárd euróért lehetne kivásárolni.

(Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

És ezt olvastad már?
A legdrágább átigazolástól a dokumentumok miatt meghiúsult klubváltásig – Ez történt a transzferszezon utolsó napján
További cikkeink a témában