Azért ez a szerződés egy két-éve a szürreális kategóriába tartozott volna.

Hiszen az álomnak is durva lett volna, hogy az Anderlechttől vesz játékost egy magyar klub, nem beszélve arról, hogy nem egy futottak még kategóriás focistát, hanem egy olyat, aki megjárta az Eb-t is.

Most viszont megtörtént,

a Mol Fehérvár FC szerződtette az Anderlechttől az ukrán válogatott védekező középpályást, Jevhen Makarenkót

– írta meg a klub hivatalos honlapja.

Persze a Fradiban van több Eb-résztvevő játékos is, de mondjuk ők nem a torna után érkeztek.

A 186 centis Makarenko ballábas védekező középpályás, aki balhátvédként is bevethető. 2014 óta 14 alkalommal játszott az ukrán válogatottban, az idény nyáron rendezett Európa-bajnokságon két mérkőzésen léphetett pályára.

„A klub célja, hogy valamelyik európai kupasorozat csoportkörében szerepeljünk majd, ehhez pedig olyan játékosok szükségesek, akiknek komoly nemzetközi tapasztalatuk van” 

– kommentálta Makarenko szerződtetését Sallói István sportigazgató a nemzetközi sorozat főtábláján legutóbb 2018 őszén szereplő klub honlapjának.

„A magyar bajnokságról egyelőre annyit tudok, amit az itt szereplő ukrán játékosoktól – Ivan Petrjak mellett Igor Haratintól és Olekszandr Zubkovtól hallottam, vagyis hogy egy jó és érdekes, ugyanakkor nem könnyű liga. Mióta kapcsolatba léptünk a klub vezetőivel, természetesen elkezdtem tanulmányozni a helyi viszonyokat, de igazán majd itt futballozva és itt élve fogom megismerni a magyar focit és Magyarországot is” – nyilatkozta a szerződés aláírását követően Jevhen Makarenko.

(Fotó:  Jane Barlow/PA Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mutatjuk a futball Eb gólkirályának modell lánytestvérét