Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A videojáték-fejlesztő cég nem árulta el, hogyan számolták ki a végeredményt, de az biztos, hogy érdemes odafigyelni arra, amit mondanak.

A FIFA, NBA és más népszerű sportjátékok készítői ugyanis nem először tippelnek nagyobb torna végeredményére, négy évvel ezelőtt például sikerült telibe találniuk, hogy Németország fog diadalmaskodni,

Ez mondjuk nem is annyira meglepő, hiszen az EA Sports a játékaik hitelessége miatt rendkívüli adatbázist vezet a játékosokról és a csapatokról, amely annyira részletes, hogy akár egészen komoly szimulációk lefuttatására is alkalmas lehet.

Az EA Sports szakemberei pedig most azt jósolták, hogy

miután a döntőben tizenegyesekkel 4-3-ra verik Németországot. Különösebben nem lennénk meglepve, ha valóban Németország és Franciaország játszaná a döntőt, azon már jobban, ha a franciák tényleg tizenegyesekkel vinnék a kupát, hiszen a német válogatott 1976 óta nem veszített el tizenegyespárbajt.

Az EA szerint amúgy Franciaország Belgium 2-1-es legyőzésével jut a döntőbe, míg a németek a spanyolokat verik 3-1-re, a világbajnokság gólkirálya pedig a szintén francia színekben játszó Antoine Griezmann lesz.

A jóslat szerint a világbajnokság egyik nagy vesztese Lionel Messi lesz, aki Argentínával már a legjobb tizenhat között búcsúzni kényszerül a vébétől, miután a franciák 1-0-ra "átgázolnak" rajtuk, de nem lesz sokkal boldogabb Anglia és Brazília sem: előbbieket Kolumbia üti ki tizenegyesekkel a kieséses szakasz első meccsén, a brazilokat pedig Belgium búcsúztatja a legjobb nyolc között.

Ha szeretnél belemélyedni a részletekbe, akkor itt találsz egy mindenre kiterjedő leírást arról, hogyan fog lezajlani az EA Sports szerint a vébé a csoportköröktől kezdve a döntőig.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.