Az MLSZ szerint a Puskás Aréna biztonságosabb lesz, mint bármelyik más pont Európában
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint az óvintézkedéseknek köszönhetően az európai Szuperkupa-meccs időpontjában a Puskás Aréna egy hermetikus elzárt rezervátum lesz, ahova vírus nem juthat be. De akkor miért nem lehet minden helyszín szuperkupameccses?

Szeptember 24-én mintegy húszezer néző előtt rendezik meg a Bayern München–Sevilla Szuperkupa-meccset az új Puskás Arénában. A Magyar Labdarúgó Szövetség és az UEFA mindent megtesz a mérkőzésre kilátogató szurkolók egészségének védelme érdekében.

Sőt, azt mondják, a szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően a mérkőzés időpontjában

Azt írják, az „összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés, és mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót.

Fontosnak tartották megjegyezni, hogy a nézők előtt tartott magyar bajnoki mérkőzések több hónapra visszamenő tapasztalata nem mutatja, hogy különösen kockázatos lenne kilátogatni a szabadtéri sportrendezvényekre.

A külföldről ideérkezők olyan szigorú egészségügyi szűrés után léphetnek az Arénába, hogy a velük való esetleges találkozás nem jelent további pluszkockázatot. A két csapat szurkolótáborának tagjai egyébként elkülönítve tekinthetik meg a mérkőzést, nem találkoznak a magyar szurkolókkal.

A BL-győztes Bayern München csütörtökön 21 órától a Puskás Arénában játszik az El-győztes Sevillával.

(Fotó, fotó: MLSZ)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.