Az UEFA szerint nem történt késedelem.

A Telex kérdezte meg az UEFA-t arról, hogy megfelelően és szakszerűen végezte-e a munkáját az orvosi stáb Varga Barnabás sérülésénél. A magyar válogatott csatára arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett a Skócia elleni Eb-csoportmeccsen. Rögtön lehetett látni, hogy nagy a baj, a játékosok és a játékvezető is jelezte, hogy az orvosi stábnak minél hamarabb segítenie kell. Az egészségügyi személyzet azonban nem a leggyorsabban avatkozott közbe, Szoboszlai Dominik például még a hordágyat is segített vinni, hogy minél hamarabb megkapja a megfelelő ellátást a földön fekvő Varga Barnabás.

A Telex az eset után megkereste az UEFA-t, a szövetség azt válaszolta, hogy:

Szakszerű volt a koordináció a helyszínen lévő összes egészségügyi személyzet között, és minden a vonatkozó egészségügyi eljárásoknak megfelelően történt. Nem volt késedelem a játékos kezelésében és segítésében

olvasható a Telex cikkében.

Az UEFA a válaszában azt is kiemelte, hogy a fejsérülés után 15 másodperccel a csapatorvos beavatkozása megtörtént, majd utána rögtön érkezett a második számú stadionorvos, hogy elvégezzék a sérülés értékelését, és Varga megfelelő kezelést kapjon. A szövetség szerint a mentőcsapat is a protokollt követte, és azonnal a pályára rohant, amint ezt kérték az orvosok.

Varga Barnabást hétfőn megműtötték, az MLSZ közleménye szerint a beavatkozás komplikációmentes volt, Varga szerdán elhagyhatja a kórházat.

Ez is érdekelhet:

A 98. percben jött az olasz gól, ami nagyon kellett a magyar válogatottnak

Olaszország a 98. percben egyenlített Horvátország ellen.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában