Előbb az edzőjét, majd állandó párospartnerét vesztette el Babos Timi, aki aztán még a koronavírust is elkapta, de pozitívan és nagy győzni akarással néz a salakszezon elé.

A mögöttünk hagyott évet mindenki átkozta, de egyelőre 2021 sem alakul valami jól Timinek. Előbb jött az Australian Openen Kiki Mladenovic visszalépése, majd állandó párostársa után edzőjét, Thomas Drouet-t is elveszítette a soproni klasszis, akit a salakszezon legelején még a koronavírus is utolért.

Az edzőkérdésről ezt mesélte a molcsapat.hu-nak:

A január-február kiválóan sikerült, szóval nem indult rosszul az év. Jól játszottam, jöttek az eredmények is, és úgy tűnt, minden rendben. Csakhogy aztán újra előbukkantak azok a dolgok, amik egyszer már komoly gondokat okoztak köztem és Thomas között. Amikor újrakezdtük a közös munkát, azt gondoltam, ezeket már tudjuk kezelni, de sajnos tévedtem.

Olyan edzőkkel dolgozhattam, akik abszolút a szakma csúcsát képviselik, és mindenkitől sokat tanultam. De eljutottam arra a pontra, ahol már úgy érzem, fontosabb, hogy nyugodt, támogató közegben végezhessem a dolgomat.

Nem mintha Péter szakmailag ne lenne kiemelkedő szakember, de most számomra fontosabb, hogy nagyon jól megértjük magunkat, harmonikus munkakapcsolat alakult ki, és az, hogy egy hozzám hasonló személyiségű edzővel dolgozhatok, most többet segít nekem, mintha a világ legnagyobb tenisztudora lenne az edzőm.

Az edzőkérdésnél is fontosabb a MOL Csapat klasszisa számára a páros, márpedig állandó párja, Kristina Mladenovic teljesen váratlanul, alig néhány nappal az Australian Open kezdete előtt közölte Timivel, hogy az egyesre kíván koncentrálni, ezért visszalép a versenytől, ahol címvédőként állhattak volna rajthoz.

“Nincs ezen mit szépíteni, cserben hagyott”

Könnyebben megértettem volna az álláspontját, ha úgy kommunikál velem, ahogy barátok között szokás, ám ez sajnos nem így történt. Játékosként tudom, hogy mit és miért tesz, ez egy profi sportág, és az embernek joga van meghozni ezeket a döntéseket.

Természetesen szurkolok neki, hogy valóra váltsa az álmait, de barátként azért csalódott is vagyok, mert ezt másképp is lehetett volna intézni.

Nem utálták meg egymást, bár Babos szerint nyilván volt már jobb is a kapcsolatuk, de annak mindenképpen örül, hogy barátként tudtunk kijönni ebből a helyzetből.

Timi azóta az orosz Veronika Kugyermetovával játszik, és az első tapasztalatai abszolút kedvezőek.

„Madrid sajnos kimarad, de Rómában és a Roland Garroson biztosan együtt fogunk játszani. Kedvelem Verót, nagyon kedves, intelligens lány, és pont olyan céltudatos, amilyen én vagyok. De persze nem azért játszom vele, mert aranyos lány, hanem azért, mert kiváló teniszező.”

Nagyon sok pénzt keresett Babos Timi az AusOpennel, de nem eleget

Magyar viszonylatban rendesen megfizették. Tenisz viszonylatban annyira azért nem.

(Fotó: Julian Finney/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés