Az utóbbi időben nemigen jöttek az eredmények a magyar teniszezőnek, sokan kritizálták is emiatt. Éppen ezért már nagyon kellett egy rangos ellenfél ellen aratott győzelem, ami most végre megszületett.

Mégpedig az egyesült államokbeli New Havenban zajló, 711 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tornán.

A siker pikantériáját az adja, hogy a világranglista 66. helyén tanyázó Babos a korábbi párostársa, Kristina Mladenocic (14.) ellen tudott győzedelmeskedni a hétfői nyitófordulós meccsén, mégpedig 7:5 7:5 arányban.

A magyar teniszező mindkét szettet magabiztosan és jó játékkal kezdte, ám aztán voltak gyengébb periódusai is. Szerencsére a második szettben vesztes állásból is fordítani tudott, ilyenre pedig már nagyon régen volt példa. Talán ennek is köszönhető, hogy sokan mentális problémákat emlegettek vele kapcsolatban. Most joggal bízhatunk abban, hogy egy ilyen siker végre megtörheti a jeget.

WTA on Twitter

@TimeaBabos through to @connecticutopen Second round! Downs Mladenovic 7-5, 7-5! https://t.co/RPZVtX14ZN

Azért is fontos, hogy miképpen szerepel ezen a tornán, mert ez az utolsó versenye a US Open előtt. A következő kanyarban az ausztrál Daria Gavrilova lesz az ellenfele, aki jelenleg a ranglista 26. helyezettje. Ha őt is sikerülne megverni, legalább magabiztosan lehetne nekivágni a 28-án rajtoló US Opennek.

(via)

És ezt olvastad már?
Az AC Milanhoz hasonlította a Fradit az ír edző