Az utóbbi évek egyik legjobban várt és legfontosabb meccse jön a BL-ben

Pár éve azért nem tördeltük a kezünket egy Real–PSG miatt, ám ma aligha van ennél érdekesebb párharc.

A tradíció az újgazdag ellen, a címvédő a kihívó ellen, C. Ronaldo Neymar ellen, az öt legesélyesebből kettő egymás ellen, így az egyik már a legjobb nyolc közé sem jut. Kell-e ennél több?

A Real kicsit maga alatt van a bajnokságban, miközben a PSG-nek semmilyen erőfeszítésbe nem telik megnyerni a Ligue 1-t, viszont a BL-ben mindig nagyon összekapja magát a Madrid, a Párizs viszont erre van kihegyezve, viszont nincs rá felkészítve.

A blancók legutóbb ötöt rúgtak a Sociedadnak, tehát mondhatjuk, hogy kezdenek feljönni, de egy hónapja is volt olyan, hogy hetet rúgtak a Depornak, majd kikaptak otthon a Leganéstől. Nem lehet kiigazodni rajtuk, az biztos, hogy hátul sebezhető Zidane csapata, elöl pedig elképesztően hektikus. A BL-ben például a Tottenham oda-vissza jobb volt a Realnál, de közben meg hat meccsen 17 gólt rúgtak CR-ék. Az sem egyértelmű, hogy otthon jobbak lennének, mert már háromszor veszítettek a bajnokságban a Bernabéuban, idegenben meg csak egyszer.

A PSG őrlángon is simán hozza a bajnokságot, ami most üthet vissza, mert egyszerűen nincsenek kemény meccsekre kényszerítve Neymarék. Az előző 15 meccsükből 14-et megnyertek, 12 pont az előnyük a bajnokságban, miközben a kupában is ott vannak a legjobb nyolc között. Cavani és Neymar egymás felülmúlva rugdossa a gólokat, és még ott van Mbappé is. A BL-ben mindketten hatot szereztek, a francia négyet, összesen pedig 25-öt, ami csúcs.

A Bayern volt az ellenfelük a csoportban, és bizony otthon, amikor még volt tétje, három góllal leverték a bajorokat. Komoly erődemonstráció volt. A kérdés az, hogy vajon a müncheni 3–1-es vereség mennyire tudható be annak, hogy az utolsó fordulóban már minden mindegy volt. Unai Emerynek szép feladat lesz felpörgetni csapatát egy Real szintű együttes ellen. Ha sikerül, Madridban is nyerhetnek.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, szerdai meccsek

Real Madrid–PSG 20:45
FC Porto–Liverpool 20:45

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon