A Barcelona hamarosan bíróságon támadhatja meg az Atlético Madridot.

A RAC1 értesülései szerint a Barcelona kész bíróságra vinni Antoine Griezmann ügyét.

Griezmann tavaly nyáron tért vissza az Atlético Madridhoz egy kétéves kölcsönszerződés keretein belül. Ez a szerződés tartalmazott egy 40 millió eurós vételárat, abban az esetben, ha azoknak a meccseknek a felén, amikor bevethető a francia, játszana legalább 45 percet.

Az Atlético Madrid szerint ez mind a két szezonra vonatkozik, ezért az új idényben jól láthatóan korlátozzák Griezmann játékidejét. A francia eddig a szezon minden meccsén játszott, de minden alkalommal csak a 60. perc körül cserélte be őt Diego Simeone.

A Barcelona szerint azonban csak az első szezonra vonatkozik az 50 százalékos záradék. Griezmann az első szezonjában 37 alkalommal lépett pályára, ebből 30 alkalommal 45 percnél többet volt a pályán.

A katalánok szerint tehát teljesült a szerződésben szereplő záradék, ezért a klub követeli az Atléticótól a 40 millió eurót, ha pedig nem kapja meg, akkor kész a bírósághoz fordulni.

Az Atlético szerint azonban nincs igaza a Barcelonának, és a spanyol sajtó szerint a madridiak is teljesen biztosak abban, hogy ők értelmezik jól a szerződést.

A helyzet igazi vesztese eközben Griezmann, aki egyébként jó formában van, már a bajnokságban is betalált, hét közben pedig a BL-ben szerzett győztes gólt. Ennek ellenére jelenleg csak csere.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az újabb bravúr nem jött össze, az Európa-bajnoktól kikapott a magyar válogatott