Több katalán újság is fixen hozott négy nevet, aztán viszont felbukkant egy másik lista is.

Ami biztos, a Barcelona mindenképp fog igazolni egy csatárt a nyáron, és Joan Laporta gyakran hangsúlyozza, mindent meg fog tenni Erling Haaland megszerzésért, ő lehetne a sportprojekt csúcsdísze.

Az elnök jóban van a norvég menedzserével, Mino Raiolával, többször is tárgyaltak már Haalandról, Xavi és Jordi Cruyff pedig már találkozott is a 21 éves gólgéppel, hogy felvázolják a terveket. Állítólag Haalandnak tetszik a katalánok építkezése, az, hogy tele vannak fiatal tehetséggel és ő lehetne a központi figura, valamint szívesen élne Barcelonában.

Úgy tűnt, talán a Barcelona áll az élen a versenyben, hiszen közben pénz is áll majd a házhoz, azonban tegnap valaki bedobta Twitteren, hogy Haalandék szóban megállapodtak a Manchester Cityvel, mivel Erling apja azt a vonalat támogatja. (Később egy norvég újságíró ezt cáfolta.)

Erre a pletykára azonnal nyilvánosságra került a Barcelona B-listája. Sőt mindjárt kettő is. Az egyik stabilan tartja magát, több katalán lap és újságíró is lehozta a négy csatár nevét:

  • Romelu Lukaku (Chelsea)
  • Timo Werner (Chelsea)
  • Rafael Leão (AC Milan)
  • Patrick Schick (Bayer Leverkusen)

A két Chelsea-csatár helyzete most bizonytalanná vált Abramovics miatt, ám Lukaku nem illik a Barcelonába, Werner meg az elmúlt szezonok alapján nem elég jó. Leão fantasztikus adottságokkal rendelkezik, de inkább szélső, és a játékintelligenciája is erősen hiányos, Schicknek talán nagy ugrás lenne egy Barcelona.

Bassel Tabbal azonban listája minden bizonnyal szimpatikusabb a Barcelona-drukkereknek:

  • Robert Lewandowski (Bayern München)
  • João Félix (Atlético Madrid)
  • Marcus Rashford (Manchester United)

(Időközben törölte a tweetjét, vagyis lehet, hogy kitaláció az egész: [ @tabbalbassel ] | Lewandowski, Rashford, Joao Felix. All the names on the table if the Haaland deal fails. The search for Plan B is evidence that the Norwegian's arrival is not easy)

Lewandowski még mindig a világ legjobb középcsatára, igaz, rá már hosszútávon nem lehet építeni, azonban úgy tűnik, nem hosszabbít Münchenben, gólokat meg még mindig halomszám rúgja. Félix nem középcsatár, de zseniális támadó, és tavaly sokat tett azért, hogy létrejöjjön egy Griezmann–Félix csere, ami miatt Laportáéknak roppant szimpatikus. Rashford pocsék fiormában van, akárcsak a Man. United, de őt már régóta nézegeti a Barca, és az érdeklődés erősen kölcsönös. Az angol támadó rendkívül gyors, kiváló képességű és több poszton is bevethető, amit Xavi szeret.

Xavi a Haaland-transzferről: Nem láttam olyat, hogy egy játékos visszautasította volna a Barcát

A Barcelona nyáron minden követ megpróbál megmozgatni, hogy leigazolja Erling Haalandot, és Xavi szerint a katalán klubnak nem lehet nemet mondani.

Korszakalkotás: Haaland lehet a Barcelona új Ronaldinhója

Nagy projektre készül Joan Laporta elnök, olyanra, amilyet egyszer, húsz éve már sikeresen végigvitt.

(Fotó: Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában