Komoly igazolásra készül a Barcelona, de felmerül a kérdés: oszt mibű?

Már Xavi érkezése óta erősen ráfeküdt a januári igazolásokra a Barcelona, mivel az új edző határozottan jelezte, kér egy támadót. Számtalan név került be az újságokba, egyik-másikról mi is írtunk, mint tényleges célpont, akadtak olyanok is, akikkel már tárgyalt a Barcelona.

Visszatérően Raheem Sterling volt a kiszemelt, Xavi nagyon szereti az angol játékát, erre jött a hír tegnap, hogy a Barcelona futballigazgatója, Mateu Alemany és Ferran Reverter vezérigazgató Manchesterbe utazott, hogy egyeztessen a City vezetőségével. Aztán hamar kiderült, hogy

nem is Sterling a téma, hanem a jelenleg sérült Ferran Torres.

A Barcelona luxusigazolásként tekint Ferran Torresre, mivel a spanyol válogatott játékos szélsőként és középcsatárként is tud játszani, a katalánoknak pedig mindkettőre szüksége lenne. Torres pedig már jelezte is Guardiolának, hogy szeretne Barcelonába igazolni, nagyon tetszik neki, hogy vezethetné a Barca támadásait, vágyik arra, hogy kezdőjátékos legyen és készen áll a felelősségvállalásra.

Manchesterben hatalmas a konkurencia a posztjain, meg kellene küzdenie Mahrezzel, Fodennel, Grealishsel, Gabriel Jesusszal, Bernardo Silvával, De Bruyne-nel és Sterlinggel, miközben régóta nem tud játszani sérülés miatt.

Héctor Gomez, Fernando Polo és Matteo Moretto is azt írja,

a Barcelona már megegyezett a játékossal, a fizetése elfogadható, a Barcelona és a Manchester City között viszont még nem jött létre a megállapodás, ám közel van: 50 millió euró lehet az ár, melynek 10%-a Ferran korábbi klubjához, a Valenciához érkezne.

De nem kizárt, hogy játékosokat is bevonnak az üzletbe, ha nagyon távol maradnak az igények, állítólag a Barca felajánlotta Dembélét (ezt mi majdnem kizárjuk, mivel Xavi sokra tartja). Guardiolának viszont több fiatal is nagyon tetszik, például Nico González. Meglepő lenne, ha ő bekerülne a megállapodásba, de elképzelhető, hogy valamelyik fiatalját be kell áldoznia Xavinak.

Ferran Torres ebben a szezonban mindössze négy bajnokin lépett pályára, összesen pedig hét meccsen, de így is rúgott három gólt és adott két gólpasszt. Mindegyik mérkőzésen középcsatár volt, de ugye Guardiolánál azért ez nem egy statikus centert jelent. Torres alapvetően jobbszélső. Huszonkétszer szerepelt a spanyol válogatottban és 12 gólja van, ami pazar teljesítmény.

Egy kis Ferran és Barcelona:

Három gólt rúgott a City szélsője, az egyik egészen parádés volt

A spanyol mesterhármasába belefért a szezon egyik legszebb találata is.

Pici Guardiola-érzés, hatalmas potenciál – Öt pontban Xavi Barcelonájáról

Már élesen kirajzolódik, mit akar a pályán látni Xavi, és az is, hogy bizonyos szempontból sok a hasonlóság Guardiola világverő Barcájával.

(Fotó: James Gill - Danehouse/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Zseniális, ahogy ez a srác elénekli a futballcsapatok összeállításait
További cikkeink a témában