Ángel Di María és a PSG 4–0-ra megverte a Barcelonát a BL-nyolcaddöntő párizsi felvonásán, vagyis még Lionel Messiéktől is egy kisebb(?) csodára lenne szükség, hogy innen felálljanak.

Nincs könnyű helyzetben a Barca, de ha sikerül a lehetetlen, akkor az történelmi lesz, ugyanis a BEK/BL történelmében még egy csapatnak sem sikerült négygólos hátrányból továbbmenni.

Ehhez pedig 90 percen keresztül rohamoznia kell otthon Messiéknek, és gólokat kell lőniük. A nagy rohanásban viszont nem szabad megfeledkezni a védekezésről sem, mert egy vendégtalálat esetén őt hazai gól is kevés lenne a továbbjutásához. Persze Luis Enrique szerint akár hatot is lőhet a Barca.

A BL-sokk óta mind a négy meccsüket megnyerték a katalánok, igaz, az első kettőn (a Leganés és az Atlético Madrid ellen) csak kínkeservesen hozták össze a 2–1-es győzelmeket, a múlt héten viszont két forduló alatt rendesen megszórták a Sporting Gijónt (6–1) és az El-ben nyolcaddöntőnél járó Celta Vigót is (5–0). Tény, hogy ezek a csapatok – az Atléticót leszámítva – nem mérhetőek a párizsiak szintjéhez, de legalább jót tett a játékosok megtépázott önbecsülésének.

Hiányzók:

Barcelona: Jérémy Mathieu, Aleix Vidal
PSG: Ángel Di María, Marco Verratti és Thiago Motta játéka kérdéses

A nagy verés után a PSG is hozta az eredményeket, bár legutóbbi két meccsén nehezen és a hajrában sikerült legyőznie a másodosztályú Nior-t és a Ligue 1-kiesés ellen menekülő Nancyt, ennek ellenére jó formában és kellő magabiztossággal léphetnek pályára a Camp Nouban, ahol akár be is találhatnak egy gólzáporos meccsen.

Ha azt kérdezed tőlünk, hogy mire tennénk fel a pénzed, hát erre:

És ha érdekel a BL, akkor miért is nem fogadsz rá? Kéne.

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Ki a legnagyobb? Michael Jordan vagy LeBron James?
További cikkeink a témában