A Barcelonának sürgősen helyet kell teremtenie a fizetési sapka alatt, különben nem tudják visszaszerződtetni Lionel Messit. Úgyhogy feltűrték az ingujjat Laportáék.

A második számú balbekk, Junior Firpo után egy fiatal portugál szélsőt is elpasszoltak a Premier League-be:

Francisco Trincãót kölcsönadták a Wolverhampton Wanderersnek.

A Bragából 31 millió euróért igazolt rendkívül tehetséges(nek tartott) válogatott szélső első éve egyáltalán nem sikerült jól Barcelonában, 42 meccsen kapott lehetőséget, de maximum kettőn játszott megfelelően.

Trincãóért most nem fizet a Wolves, hanem átvállalja a teljes fizetését, és lesz egy 25 millió fontos opciója. A rac1 szerint viszont amennyiben nem él a kivásárlási opcióval egy év múlva, akkor 6 millió eurót fizet a Barcának a kölcsönért.

Mivel a Barcelona bértömege túl magas, ezért minden felesleges és drága játékostól szabadulnak, vagy épp csökkenti a fizetését. Firpo után tehát Trincão is megy, Piqué, Busquets és talán Jordi Alba is enged a fizetéséből, Matheus Fernandes szerződését pedig felbontották.

Samuel Umtitinek és Miralem Pjanicnak is felajánlották a szerződésfelbontást, de ők nem éltek vele.

A francia védő bizonyítani akar Koemannak, aki nem igazán kíváncsi rá, a bosnyák pedig előbb felmérné a piacot. Amennyiben nem találnak maguknak csapatot, egyoldalúan felrúgja a szerződést a Barcelona és inkább pereskedik, minthogy fizesse a kiemelkedő bérüket.

Messi egyébként napokon belül új szerződést ír alá, amely kettő plusz három évre szól és fele annyi fizetést fog kapni. A hírek szerint a maradása azt jelenti, hogy Griezmann-nak mennie kell, ő is kereshet magának új csapatot.

A Barcelonának 200 millió eurót kellene spórolnia a fizetéseken

És mindent elég sürgősen, különben egyáltalán nem tudnak igazolni senkit.

A Premier League-be passzolta el védőjét a Barcelona

A napokban írtunk róla, hogy rengeteg dolga lesz a Barcelona vezetésének, fizetéseket kell csökkenteni és meg kell szabadulni felesleges játékosoktól. Gyorsan léptek.

(Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Kíméletlen: Haaland öt gólt vert az FA-kupában

Mbappé Emmanuel Macronnal és Nasszer al-Kelaifival találkozott

További cikkeink a témában