Barcelonának brutális tervei vannak, de ezek inkább tűnnek álomnak

Joan Laporta felgyűrte az ingujjat és kitakarított nagy és felesleges szerződéseket, újakat kötött jóval kisebb bérezéssel, és kölcsön is vett fel, hogy rendbe rakja a pénzügyeket. Most már képes álmodni is a Barcelona.

Éjszaka futótűzként terjed el, hogy három kategóriában három játékos a célja a Barcelonának. A gazdasági alelnöke, Eduard Romeu  elmondta, komolyan dolgoznak azon, „hogy a következő szezonban a klub újra tényező legyen a piacon.”

A Barça a 2022 -es lehetőségeket tervezi, és három utat, három játékost célzott be:

Dani Olmo, a reális cél

A spanyol válogatott támadót már a nyári piac végén is meg akarták szerezni, de akkor rövid volt az idő, nem sikerül. Ő a leegyértelműbb terv, hiszen maga Olmo is nyitott a visszatérésre, a Barça megpróbálja már januárban aláírni. Nagyjából 60 millió eurót különítettek el a saját nevelésű támadó megszerzésére, a kérdés, a Leipzig eladja-e ennyiért. Vagy bármennyiért.

Erling Haaland: az álom

Laporta imádja, rajong érte, és Mino Raiolával már többször is tárgyalt róla, a napokban is sejtelmesen nyilatkozott egy sztár érkezéséről. Figyelembe véve, hogy a Barcelonánál sokkal gazdagabb klubok (ami nem nehéz) is őt akarják (Man. City és United, Chelsea, Real Madrid), valamint a bérét, a jutalékokat az ügynök és a fater igényeit, nehéz elképzelni, hogy a Barça képes lesz leigazolni, hiába szabadított fel egy rakás bért. De Laporta reménykedik, hogy meggyőzi a játékost és ügynökét.

Pual Pogba: a piaci lehetőség

Pogbának lejárt a szerződése jövő nyáron, és mivel még nem hosszabbított, többen is beálltak a sorba. A Barcelona is, a Real és a Juventus mellé. A franciának is piszok magas a fizetése, és itt is Raiola az ügynök, aki tízmilliókat kér pluszban, de Laporta őt is kedveli, és szeretne egy fizikális középpályást a csapatban.

(Fotó: Michael Steele/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.