Egyre kézzelfoghatóbb az a hanyatló tendencia, ami beindult Párizsban, most épp az igazolási terveken érezni ezt.

Párizsból és a Bundesligából származó információk szerint a PSG két Dormund-futballistát szeretne igazolni a nyáron. A Bild azt írja, hogy

Julian Weigl és Raphaël Guerreiro a két fő kiszemelt a nyárra.

Ronan Murphy on Twitter

PSG still want both Raphael Guerreiro and Julian Weigl from Borussia Dortmund, according to Bild. #PSG #BVB

Persze nem vennénk a bátorságot azt írni, hogy ők nem kiváló labdarúgók, az egyik német, a másik portugál válogatott, utóbbi Eb-t is nyert. Weigl ki lett kiáltva az új Busquetsnek, Guerreiro pedig az egyik legígéretesebb balhátvédnek indult. Csakhogy ebben a szezonban egyikük sem fért be a Bundesliga második helyén záró Dortmundba, ergo a Borussia kispadjáról erősítenének.

Látszólag az út, amerre a PSG tart, nem a BL-győzelem iránya.

A szezon közben Leandro Paredesszel foltozták be a középpályát, sikeretlenül, most pedig egyelőre a Manchester Unitedban és a világfutballban sem meghatározó Ander Herrera érkezése tűnik biztosnak.

Eközben Rabiot távozása biztos, minden bizonnyal Cavani is másik csapatban kezdi meg az új szezont, miközben Mbappé és Neymar egymásra licitálva jelzi, hogy máshol, egy másik projekt érdekesebb lenne nekik. A Ligue 1 megnyerése önmagában nem kimondottan nagy kihívás, a BL-ben pedig eddig esélytelenek.

A két legdrágább játékos, vagy akár csak az egyik eligazolása nemcsak szakmailag, hanem presztízsben is hatalmas veszteség lenne. Ezek persze jó menedzseléssel, néhány sztár leigazolásával orvosolható lenne, ám úgy hallani, a katari elnök sem annyira lekötelezett már. Öntik a pénzt a csapatba, de eredménye nemigen van, közben az UEFA a sarkukban van a pénzügyi fair play miatt. Hallani, hogy csökkentené a büdzsét.

Tervek persze még mindig akadnak, sok pletyka kering, kiket venne a PSG, de valahogy nem akaródzik már annyira a sztároknak Párizsba igazolni.

Egy Bale, Isco, Kroos csomagot hoznának el Madridból, de utóbbi hosszabbít, Bale pedig inkább a PL-be fog menni, De Gea talán meglehet, de Griezmann is inkább a Premier League-et választja, ha nem mehet Barcelonába.

(Fotó: Jean Catuffe/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Káprázatos góllal mentett pontot a Liverpool