Az argentin kapus csak egy óriásit akart rúgni a labdába, valószínűleg ő sem gondolta, hogy gólt szerez, ami ráadásul akár a Rekordok Könyvébe is bekerülhet.

A chilei bajnokságban a Cobresal 3–1-re verte a Colo-Colo csapatát, a meccs azonban nem az eredményről, hanem Leandro Requena góljáról marad emlékezetes. A Cobresal kapusa a 77. percben azt csinálta, amit karrierje során több ezerszer, kirúgáskor egy óriásit bikázott a labdába. Az eredmény azonban nem a megszokott lefejelt labda, hanem egy 101 méteres gól lett. Igaz, ehhez kellett a másik kapus hibája is, aki teljesen benézte a kirúgást, amely így átszállt a feje felett, és bepattogott a kapujába.


A TNT Sports Chile szerint Requena gólja bekerülhet a Guinness Rekordok Könyvébe, mert ha a beszámolók igaznak bizonyulnak, és valóban 101 méterről született a gól, akkor ez minden idők legtávolabbról rúgott gólja. A jelenlegi rekord egy angol negyedosztályban lejátszott meccsen született, amelyen Tom King 96 méterről talált be.

Requena egy interjúban elmondta, hogy nem kapura akart rúgni, a cél egy kontratámadás indítása lett volna, de kicsit erősebben rúgta meg a labdát a megszokottnál, és szerinte az is közrejátszhatott a gólban, hogy a Cobresal stadionja a tengerszint felett 2400 méterrel található.

Ez is érdekelhet:

45 méterről lőtt gólt az Arsenalnak a Sporting futballistája

Pedro Gonçalves a szezon gólját rúgta az Európa-ligában.

(Fotó: Sports Illustrated)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés