A korábbi világelső a torna eddigi legjobb meccsén jutott tovább.

Nem nagy kockázat a torna eddigi legjobb meccsének nevezni a Matteo Berrettini–Andy Murray első körös meccset az Australian Openen. Egyrészt, mert ez mindössze a második napja az év első Grand Slamjének, másrészt valóban kiváló és szoros csatát vívott a két játékos.

Murray korábban ötször is játszott döntőt az Australian Openen, de már nincs ott közvetlenül az elitben, 35 évesen, sérülések után jelenleg 66. a világranglistán. Nem is ő volt az esélyes a 13. kiemelt Matteo Berrettini ellen. A meccset azonban a skót kezdte jobban, és egy ideig úgy tűnt, meglepően simán kiejti olasz ellenfelét. Az első két szettet megnyerte, utána azonban Berrettini feljavult, kiegyenlített. A döntő szett olyannyira szoros volt, hogy végül szuper tiebreak döntött, azaz a szokásos hét nyert pont helyett, tíz pontot kellett nyernie a győztesnek a rövidítésben. A győztes pedig Andy Murray lett, miután kiválóan kezdte az utolsó játékot, és az előnye végül kitartott.

A korábbi világelső, háromszoros Grand Slam-győztes Murray tehát ugyan leadta a kétszettes előnyét, de végül öt játszmában, egy majdnem ötórás meccs után bejutott a második fordulóba.

Australian Open, 1. forduló

Matteo Berrettini–Andy Murray 3:6, 3:6, 6:4, 7:6, 6:7

Zseniálisan trollkodott Roger Federerrel Andy Murray

Andy Murray viccesnek szánt üzenete valóban vicces.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában