Az egykori Veszprém-játékos Bjarte Myrhol a tavalyi olimpia után visszavonult a kézilabdától, most azonban ott van a Final Fouron.

A 40 éves norvég beállós két és fél héttel ezelőtt kapott egy sms-t: „Most megnyerheted életed első Bajnokok Ligája-aranyát” – állt benne, és a feladó a Kiel edzője, Filip Jicha volt, írta meg a daniasport.hu.

Azt már tudjuk, hogy nem nyeri meg a BL-t a Kiel, így aztán Myrhol sem, mivel a Barcelona legyőzte az elődöntőben, de ettől még a sztori kalandos.

Amikor a német klub felvette vele a kapcsolatot, már tíz hónapja nem kézilabdázott, mivel a tokiói olimpia után lezárta a pályafutását. Nem azért, mert idősnek érezte magát, hanem egyszerűen a teste, kiváltképp a válla már nem bírta a terhelést.

„Egy kicsit formában tartottam magamat, mert szeretek edzeni, viszont nem kézilabdáztam” – mondta Myrhol a svéd Sportbladetnek már Kölnben. Myrhol Hendrik Pekelert váltotta a keretben, aki május 19-én Achilles-ín szakadást szenvedett.

„Amikor Pekeler megsérült, rengeteg sms-t kaptam kézilabdás emberektől, hogy mi lenne ha Kiel most hívna. Ez elindított néhány gondolatot bennem, mert tudtam, hogy nem sok lehetőség van számukra. De nem történt semmi, mígnem Filip küldött nekem egy sms-t. Azonnal tudtam miről van szó. Beszélgettünk, és megkérdezte, hogy van-e kedvem egy utolsó kalandhoz. Nem sokat nem gondolkodtam, és pár óra után kocsiba ültem, hogy elinduljak az első edzésre Kielbe.

Ekkor épp golfozni készült, szóval erős kanyart kellett vennie a Final Fourhoz.

„Ez egy bónusz, senki sem vár tőlem semmit, de a fejemben még mindig nagyok az elvárások magammal szemben. Nagyon jó újra itt lenni és kézilabdázni” – mondta Myrhol. Aki ma, vagyis vasárnap a Veszprémmel játszik a harmadik helyért.

Nem jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe a Veszprém

A második félidőben érthetetlenül leolvadt a Veszprém és két góllal kikapott.

(Fotó: Slavko Midzor/Pixsell/MB Media/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés