Bognár, az NB II-ben 8. helyen álló Budaörs vezetőedzője továbbra sem komálja a külföldi edzőket, és csak azért sem akar az NB I-ben dolgozni.

Bognár Megmondóember György tartja, hogy a magyar edzőknél semmivel sem jobbak az ideérkező külföldiek, de ennél sokkal szomorúbb kijelentése is volt a Borsban.

A Fradival bajnokságot nyerő Doll, a Vidit El-be vezénylő Nikolics, vagy korábban Paulo Sousa, esetleg a nem oly rég még a Dinamo Kijevet vezető, most a Fradival a tabella élén álló Rebrov Bognár szerint tök feleslegesen van Magyarországon.

„Pedig semmiféle pluszt nem hoznak a sportágba! Kérdem én, mit nem tud egy Lipcsei Péter a Soroksárnál, amit a külföldiek igen?”

Akár ő is ott lehetne, de ő nem akar ott lenni! Pedig hívják, de az elvek fontosabbak.

„2004-ben a Honvéd egyik tulajdonosa, az olasz Pini arra kért, mentsem meg a kieséstől a csapatot. Ezt megtettem, majd ajánlotta, költöztessük Szegedre vagy Dunaújvárosba a klubot, ugyanis ott nem lenne gond a pénzügyi háttérrel. Ekkor döntöttem el, az élvonallal többé nem állok szóba.

De mi van a magyar foci felemelkedésével, javulásával?

„Nem hiszek benne, és nem azért, mert tehetségtelenek a játékosok, hanem mert a magyaros jelszó ez: csináljuk kényelmesen. Ezért nem jutunk előrébb az európai középszernél.”

Ha a magyar foci egyik emblematikus edzője sem hisz benne, akkor mi hogyan reménykedjünk? :(

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Balhézott, piált, majd az év meccsén az év meglepetését okozta

További cikkeink a témában