Megállapodott Sergio Busquets és az FC Barcelona, viszont a szerződés legtöbb pontját nem módosították, írta meg a Marca.

A csapat esze, a világ egyik legjobb középpályása több pénzt fog kapni, de a szerződése nem lett hosszabb, és a kivásárlási ára sem nőtt.

Sergio Busquets ugyan nem sürgette a szerződésmódosítást, de a klub vezetői indokoltnak érezték a fizetésemelést. Ez most megtörtént, bár arról nincs hír, mennyit kap Busqutes, viszont az kiszivárgott, hogy akkor is emelnek majd, ha jön egy új igazolás, aki nagy(obb) fizetést kap. A szerződés időtartama viszont nem változott, továbbra is 2021 júniusáig él, bár akar egy plusz kétéves opciója a Barcelonának. Ezzel a Barca is megkötötte az egyik legfontosabb szerződését, akárcsak a Tottenham vagy a Liverpool.

Az is furcsa amúgy, hogy Busquets kivásárlási ára 200 millió euró maradt, pedig mindenkinek, akivel hosszabbítottak, emelkedett. Sergi Robertóé például 500 millió euró lett. A katalánok hisznek benne, hogy a saját nevelésű játékos nem fog elmenni. És minden bizonnyal így is lesz.

Ivan Rakitic maradása viszont közel sem ennyire egyértelmű. A hónap végéig tart az átigazolási időszak Spanyolországban, és egyre erősebben hallani a horvát kérőinek hívását. A Monaco és a Bayern is csábítja, de a Mundo Deportivo szerint a PSG radarja berreg a a leghangosabban. Mivel Párizsból Rabiot távozni akar, leginkább a Barcelonába, nem lenne meglepő egy csere.

És ezt olvastad már?
Jó ég, mekkora gólt rúgott a szlovén csatár!