Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke elmondta, különleges volt az előző Európa-bajnokság lebonyolítása, de több hasonlót nem tervez a szövetség.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokságnak az egyik különlegessége az volt, hogy 11 különböző ország volt a házigazda. Ennek köszönhetően a magyar válogatott hazai pályán játszhatott a portugál és a francia csapat ellen, de összességében a kontinensen átívelő Eb nem volt egyértelmű siker. Olyannyira, hogy a közeljövőben hasonló lebonyolításra nem is készül az UEFA. Erről beszélt a szövetség elnöke:

„Ami a sportszakmai részét illeti, Svájc egy meccset játszott Rómában, majd egyet Bakuban, néhány csapat viszont állandóan otthon játszott, és a döntőbe két olyan válogatott került, amelynek nem kellett utaznia. Egyáltalán nem kedveljük ezt a koncepciót”

– nyilatkozta Aleksander Ceferin. Az UEFA-elnök elmondta, hogy az ötlet nem volt rossz, ennek ellenére úgy gondolja, hogy a kontinenstornának maximum két házigazdája lehet.

A 2024-es Eb-t Németország fogja rendezni, a 2028-as helyszín egyelőre nem ismert, Olaszország, Törökország és az Anglia, Észak-Írország, Skócia, Wales, Írország ötös is képben van mint potenciális házigazda.

Ez is érdekelhet:

Mit adott Szalai Ádám a magyar válogatottnak?

Szalai Ádám bejelentette, hogy a soron következő két Nemzetek Ligája-meccs után visszavonul a magyar válogatottól. Visszavonul a válogatottságtól az a játékos, aki a pályán sokat tett a magyar csapatért. A pályán kívül pedig talán még többet.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

A Fradi lilára verte az Újpestet

A Liverpool egy 120 perces dráma legvégén nyerte meg a Ligakupát

További cikkeink a témában