Ma választanak elnököt USA-ban, és ez bizony rendkívül fontos esemény, nemcsak ott, hanem az egész világon. Így aztán a sportolók sem maradnak ki a kampányból, meg vannak itt bizonyos szabályok is.

A hírességek ott mind kiveszik részüket a kedvencük harcából, a legtöbb színész, énekes és sportoló leteszi a voksát egy demokrata vagy egy republikánus mellett, és bizony szót is emel, kampányol, pénzt ad, befolyásol.

A sportolóvilág is megosztott, de érdekes, hogy sportága válogatja. Mert például az NBA-ben, vagyis a kosárlabdások között szinte egyáltalán nem találni Trumpért szorítót, a profi kosárasok között szinte csak Clinton-támogató van. Ennek persze lehet az az oka, hogy a játékosok nagy része színesbőrű, Trump pedig nem titkoltan rasszista hajlamú, idegenellenes.

Clintonra szavaz például a háromszoros olimpiai bajnok Carmelo Anthony, aki a legeredményesebb férfi kosárlabdázó az olimpiák történetében, tehát van szava, de a leghíresebb, legbefolyásosabb NBA-sztár, LeBron James is Hillary mellett tette le a voksát, olyannyira, hogy kampányolt is a választási kulcsállamnak számító Ohióban.

(AFP)

A tulajdonosok között nem ennyire egyértelmű a helyzet, a legérdekesebb most is Mark Cuban. A Dallas Mavericks roppant izgalmas és megosztó tulaja először örült, hogy az üzleti életből induló Trump beleállt a politikába, ám ahogy egyre többet hallgatta az őrület határát súroló jelöltet, megijedt, és végül Clinton mellé állt.

Az NFL jóval megosztottabb, sőt, az megosztott. A fehér játékos főleg Trumpot, a feketék pedig Clintont támogatják, a tulajdonosok is inkább a republikánus politikust adományozták meg: a Houston Texans és a NY Jets tulajdonosa, valamint a Tampa Bay Buccaneers társtulajdonosa is szponzorálta a fura fazont.

A leghíresebb amerikaifocista, a Patriots irányítója, Tom Brady nyilvánosan nem kampányolt, de állítólag Trumpra szavazott, és örülnek, ha a cimborája nyerne. A Seattle QB-je, Russell Wilson viszont Clintonra szavaz.

(AFP)

fociválogatott is megosztott, Geoff Cameron elmondása szerint csapaton belül rendszeresek a politikai viták. A Stoke játékosa Donald Trumpot támogatja, ám ezzel kisebbségben van az öltözőn belül, amely inkább liberális.

Összességében egyébként Clintonnénak nagyobb a támogatottsága a sportvilágban, az ezt számoló Wikipedia-oldal szerint Hillarynak 110, míg Trumpnak csak 56 híres támogatója van.

De ez mind nem számít a „Redskins-szabály” miatt: a washingtoni NFL-csapat 1940 óta szinte pontosan meg tudta jósolni a elnökválasztás végkimenetelét. A szabály szerint, ha a Washington megnyeri a választások előtti utolsó hazai mérkőzését, akkor a már addig is hatalmon lévő párt kerül újból nyeregbe. A Redskins most 27–20-ra legyőzte az Eaglest, a szabály szerint tehát a mostani elnököt adó párt jelöltjének, vagyis Hillary Clintonnak kellene nyernie.

Kitalálod, melyik celeb szavaz Clintonra és melyik Trumpra? Könnyebb, mint hinnéd

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon