Néhány éve még rászorult a munkanélküli-segélyre, közben vízvezeték-szerelőként is dolgozott. Ma már az egyik legismertebb sportoló, rengeteg pénzt keres, milliók rajonganak érte. Vagyis érdemes figyelni Conor McGregorra, és néhány tippet simán átvehetünk tőle. Ezeket mutatjuk most.

Joe Rogan, humorista, a UFC kommentátora így jellemezte néhány éve McGregort:

Azzal tehát nem mondunk újat, hogy ez a pali különleges és nagyon sikeres. Az ilyen emberektől pedig lehet tanulni. Persze nem te leszel az új Conor McGregor, ha elolvasod ezt az anyagot, de biztosan találsz olyan részeket, gondolatokat, amelyeket a saját életedben is alkalmazhatsz.

A megszállottság

McGregor egyik legfontosabb tulajdonsága sportolóként és magánemberként is a magabiztossága. A magabiztosság viszont nem jön csak úgy, ezzel ő is tisztában van:

Az elképzelés ereje

Kérlek, ne ikszeld ki a cikket, talán coelhósnak hat, de jön a magyarázat. McGregor híres arról, hogy szinte már Nostradamusként megjósolja a meccseit. Persze az összes nem jön be, de feltűnő, hogy sokszor mondta már meg előre, hogyan és mikor győzi le az ellenfelét. Többször is nyilatkozta, hogy mindent elképzel előre a legapróbb részletekig, és már a kezdetektől tudta, hogy a csúcsra ér. Még közel sem volt UFC-bajnok, de már úgy viselkedett, mint egy bajnok, hiszen fejben már rég az volt. Persze ehhez kellett a sok munka is, de egy bajnoknak mentálisan is a csúcson kell lennie. És McGregor sokszor már a ketrecbelépés előtt megnyeri a meccset.

Alázatosság

Akik csak felületesen követik McGregor pályafutását, azok ezt masszív hülyeségnek gondolhatják. És egyrészt igazuk is van, az ír világbajnok a trash talkban, de ez megtévesztő. Az ellenfeleit mindig tiszteli, elég csak meghallgatni a meccs utáni nyilatkozatait, elismerősen beszél, akkor is, ha épp kikapott. A stábjának a Győzz vagy tanulj! a mottója, ami elég sokat elárul arról, mennyire komolyan veszik a munkát, és mindig a fejlődésre, az előrelépésre törekednek.

Állj készen mindig

Ez is üres billentyűcsapkodásnak tűnhet, de példával alátámasztva már nem az. McGregor mindig aktív harcos volt – leszámítva az elmúlt éveket –, folyamatosan vállalta a meccseket, mindig edzésben volt. És ez is az egyik mottójuk: Állj készen, hogy ne kelljen készülnöd. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akkor is edz, amikor nincs épp meccse (persze az intenzitás más), így nem történik meg vele az, hogy felszed plusz 15-20 kilót, és teljesen formán kívül kezdi a felkészülést.

Koncentrálj magadra

Az egyik kedvenc mondása, hogy A győztesek a győzelemre, a vesztesek a győztesekre koncentrálnak. Az edzőivel nem az adott ellenfélre készülnek, hanem egyszerűen keményen készülnek. Így történhetett már meg pályafutása során, hogy az utolsó pillanatban teljesen más stílusú ellenfelet kapott, ennek ellenére hozta a bunyót. Az utolsó héten soha nem végez nehéz edzéseket, hogy fejben friss maradjon. És ezt, hogy kamatoztathatod te? Például, ha egy vizsga, komolyabb bemutató előtt állsz, amire akár hetekig is készülsz, akkor, ha tényleg keményen dolgoztál, az utolsó pillanatokban kár görcsölnöd és teperned. A munkát elvégezted, már csak sikeresen teljesítened kell a feladatot.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.