Szerbia nem játszott különösebben jól, de izomból lenyomta Costa-Ricát.

Costa Rica a 2014-es világbajnokságon úgy nyerte meg a csoportját, hogy Uruguay, Olaszország és Anglia előtt végzett, majd a nyolc között esett ki. Óriási szenzáció volt a szereplése, ahogy most is az lenne, ha megelőzné a Brazília–Svájc–Szerbia hármas egyiket. Utóbbival kezdtek a Costa-Rica-iak, és egy eléggé felejthető első félidőt játszott a két csapat. Szerbia fizikálisan borzasztóan erős, tele ismert, tapasztalt futballistákkal. Az első félidőben a labdabirtokláson kívül azonban nagyon sokat nem tett. A legszebb momentum Milinkovics-Szavics ollózása volt a félidő végén, ami valóban gyönyörű mozdulat volt, de les miatt lefújta a játékvezető.

  • Az első 45 perc statisztikái:

Squawka Football on Twitter

CRC 0-0 #SRB HT: Shots: 5-3 Pass accuracy: 73%-82% Chances created: 5-3 Possession: 39%-61% @Smarkets are showing a market favouring Serbia - https://t.co/I6twmXrLeB

A második félidő rögtön egy szerb helyzettel indult, Mitrovics került ziccerbe, de Keylor Navas jól olvasta, mit akar, bravúrral védett a Real Madrid kapusa. Néhány perccel később viszont már Navas sem tudott mit csinálni, a szerbek csapatkapitánya, Kolarov egy tökéletes szabadrúgással szerzett előnyt az európaiaknak:

A gól jót tett a meccsnek, Costa-Rica kezdett támadásban bátrabb lenni, percekre beszorította a szerbeket. Később aztán beszürkült kicsit mindkét csapat, Costa-Rica fáradni kezdett, Szerbiának meg tökéletes volt az eredmény, ami nem is változott már. Pedig hosszabbítás volt rendesen, az utolsó percekben volt egy kis balhé, videobíró, majdnem 100 percig voltak pályán a csapatok.

Szerbia a három ponttal kiváló helyzetben, és ha a következő körben megveri Svájcot, akkor szinte teljesen biztosan bejut a 16 közé.

E-csoport, 1. kör

Costa-Rica–Szerbia 0–1 (0–0)

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kiábrándítóan kezdte a PL-t a Man. United, de csak ezután jöttek a rossz hírek