Szenzációs magyar crossfit-siker: Horváth Laura kijutott a világbajnokságra

Horváth Laura az európai regionális kvalifikációs versenyen második lett összetettben, ezzel pedig kijutott az Egyesült Államokban sorra kerülő világbajnokságra.

A még mindig nagyon fiatal, 21 éves sportoló az általunk is kipróbált B’Brosban készült fel a közép-európai régió kvalifikációs versenyére. A péntektől vasárnapig tartó erőpróbát Berlinben rendezték, és Horváth Laura végig az élmezőnyben szerepelt – az utolsó feladatsorban, az ún wodban pedig győzött, így biztossá tette a világbajnoki részvételét.

Nagyon akartam, tudtam, hogy meg tudom csinálni és véghez is fogom vinni. Nagyon jól éreztem magam, fantasztikus verseny volt, szerencsére feküdtek is nekem a feladatsorok – mondta az MTI-nek Horváth Laura, aki 16 éves koráig falmászó volt, öt esztendeje crossfitezik.

Laura Horvath (@laurahorvaht) által megosztott bejegyzés,

no words needed @laurahorvaht 🥈🇭🇺 #crossfit #crossfitbbros #bepartofit #roadtothegames #crossfitregionalseurope

659 Likes, 5 Comments - CrossFit B'Bros (@crossfitbbros) on Instagram: "no words needed @laurahorvaht 🥈🇭🇺 #crossfit #crossfitbbros #bepartofit #roadtothegames..."

A vb-t 2007 óta rendezik meg, magyar induló eddig egyetlen egyszer szerepelt, 2013-ban Kovács Lacee a 25. helyen végzett. Az idei esemény nyílt selejtezőit februárban bonyolították le több százezer nevezővel, majd ezt követték a regionális selejtezők, míg magát a vb-t augusztus 1. és 5. között a Wisconsin állambeli Madisonban rendezik.

Csak hogy lásd, mennyire keményen edz Laura:

105kg feeling okkaaayyyyisshhh today 👅👀💕 #CleanAndJerk #SundayFunday @crossfitbbros

Laura Horvath (@laurahorvaht) által megosztott bejegyzés,

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, pliometrikus, erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható, de erről részletesebben is írtunk:

(MTI)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon