Két csodaforduló után beleszaladt egy nagy pofonba a Ferencváros.

A magyar bajnok hatalmas meglepetésre 3–2-re legyőzte a Trabzonsport, majd idegenben elkapta a Monacót is, így két forduló után vezeti a H-csoportot. A harmadik csoportellenfél az elsőkalapos, tehát papíron a legerősebb, a gyakorlatban viszont a leggyengébb, kettőből kétszer veszítő Crvena zvezda volt, amellyel Belgrádban játszott Csercseszov csapata.

Ez szenzációs, Monacóban is nyert a Fradi!

A jól játszó FTC végig pariban volt az El-csoport legerősebb csapata, a Monaco ellen, de a győzelemhez kellett a szerencse is.

És szaladt bele egy csúnya verésbe, a szerbek ugyanis négyet rúgtak Dibusz Dénesnek, amire csak egy szépítőgól érkezett a Fraditól. Nehéz megmondani, hogy mi történt volna, ha nem fújnak be egy elég fura tizenegyest a belgrádiaknak a 27. percben, mert addig elég stabil volt a magyar bajnok.

Kanga gólja után viszont összeesett a támadásban most egyébként is visszafogott FTC, és sorra jöttek a szerb gólok. A 35. percben Stefan Mitrovic fordult be és már 2–0 volt a Zvezdának.

A második félidő is hazai góllal kezdődött, a magyar felmenőkkel rendelkező Aleksandar Katai 17 méterről lőtte ki az alsó sarkot, eldöntve a meccset.

Tíz perc múlva már néggyel ment a Crvena zvezda, Kanga hatalmas gólt rúgott.

Zachariassen még szépített, de ez csak arra volt jó, hogy nem nullázzák le a ma erőtlenül játszó Fradit. Azonban mivel a Monaco legyőzte a Trabzont, a maradt a csoport élén a magyar bajnok három forduló után. Jövő héten vissza lehet vágni a belgrádiaknak.

Európa-liga, csoportkör, H-csoport

  • Crvena zvezda–Ferencváros 4–1

Kiborult a francia újságíró, hogy egy ismeretlen csapattól kikapott a Monaco

Egy kicsit elkapatta magát a kolléga, vagy hiányosak az ismeretei.

Csercseszov a Fradi El-győzelme után: Egyet előre léptünk, ennyi történt

Két forduló után hatpontos az Európa-liga csoportkörében a Ferencváros, de Csercseszovot nem lehet azzal vádolni, hogy euforikus állapotban élte volna meg a Monaco legyőzését.

(Fotó: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Lyon támadója megrúgta az év legröhejesebb tizenegyesét