A kilencven perc alatt kijött a két csapat közötti minőségi különbség, de csak épphogy. A vereség ellenére mondhatjuk, biztatóan kezdett a Fradi.

Peter Stögernek nem volt könnyű nehéz dolga kezdőcsapat kijelölésénél, a legjobb középpályásaira nem számíthatott Leverkusenben, Haratint eladták, Laïdouni eltiltás, Somália és Sigér pedig sérülés miatt hiányzott. Mint végül kiderült, nagyon is, szó szerint.

A Fradi szerzett vezetést a 8.percben egy parádés kontra végén, Vécsei belőtte a védők mögé, Tokmac elrobogott a kapuig és bepasszolta Ryan Mmaee-nak.

A Bayer rákapcsolt, nyomott, presszingelt, néha kapkodnia kellett a Fradi védelmének, és fél órával később egyenlítettek is a németek. Átmentek a Fradin, mint kés a vajon, Exequiel Palacios pedig felrúgta a sarokba a visszapasszt.

A második félidőben nem csökkent a nyomás, a Fradi pedig fáradt, jöttek a rossz passzok, eladott labdák, és itt jött ki, hogy Loncar és Zachariassen – egyelőre – nem olyan jó, mint Laïdouni és Somália.

A Leverkusen ezzel szemben beküldött öt válogatott játékost. Nem mellesleg Florian Wirtz megrúgta a vezető, és mint kiderült, a győztest gólt is. Egy eladott labdából.

Európa-liga, G-csoport

Bayer Leverkusen–Ferencváros 2–1

Mire megy a Fradi az Európa-liga csoportkörében?

Mint minden, ez is a nézőponttól, elvárásoktól függ: Peter Stöger például kijelentette, hogy ő tavasszal is szeretne játszani az El-ben, mi viszont nem vagyunk ennyire profik, kicsit magyarosabb a hozzáállásunk.

(Fotó: Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában