Andrea Dovizioso némiképp váratlanul bejelentette, hogy nem hosszabbít a Ducatival. Az előző három MotoGP-idény ezüstérmese könnyen csapat nélkül maradhat, jelenleg korlátozottak a lehetőségei.

Dovizioso 2013-ban szerződött a Ducatihoz, jövőre viszont már biztosan nem az olasz csapatnál fog versenyezni. A hírek szerint a bolognai székhelyű márka a koronavírus-járvány miatt drasztikusan csökkenteni akarta a versenyző fizetését, ebbe viszont nem ment bele a 34 éves motoros, úgy döntött, nem marad a Ducatinál.

Azt azonban nehéz megmondani, hogy hol folytathatja Dovizioso, maga is azt nyilatkozta, egyelőre nincs B-terve, de az biztos, hogy versenyezni akar. A következő szezonra azonban a topcsapatoknál már beteltek a helyek, azt nyilatkozta, hogy jelenleg nem igazán van szabad pozíció a királykategóriában, ő sem tudja, hogy mi lesz. Annak viszont örül, hogy meghozta a döntést, mert így teljes mértékben a versenyekre koncentrálhat.

Dovizioso egy harmadik hellyel kezdte az idényt, utána viszont visszaesett, az előző két futamon hatodik, majd tizenegyedik volt.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában