A Barcelona a szezonban ritkán látott magabiztossággal verte a városi riválist. Messi két piszok nagy szabadrúgásgól tekert.

Az Espanyol ellen sosem könnyű a Barcának, egy városi derbi mindig éles, idén a négy egymás elleni meccsükből csak egyet nyert meg a Barcelona. Az ötödiken viszont dominált, sőt helyenként már parádézott is.

Messi és Dembélé szétszedték az Espanyol védelmét, még az is belefért, hogy Suárez ismét rengeteg hibával játsszon. Messi két gólt szerzett, egyet előkészített, a francia világbajnok egyet lőtt, és adott egy gólpasszt.

0–1 Az Aranylabda 5. helyezett Messi egy apró góllal zavarta meg az ellent a 17. percben:

0–2 Dembélé nagy labdát kapott az egycseles Messitől, majd eltekerte a hosszúba:

0–3 Majd ő adott remek labdát Suáreznek, aki a nehezét oldotta meg, a kapus lába között rúgta be nullszögből. Egész pontosan a kapus lábáról pattant be:

0–4 Aztán Messi rúgott egy még nagyobb gólt szabadrúgásból:

Messinek ezzel egyedül több szabadrúgásgólja van az elmúlt négy évben, mint a top 5 liga bármelyik CSAPATÁNAK. Az argentinnak 19, a legjobb klub a Juventus 18-cal, de hat különböző játékostól.

MisterChip (Alexis) on Twitter

OJOALDATO - Messi ha marcado 18 goles de falta directa en La Liga en los últimos 4 años (desde el 1 de enero de 2014 hasta hoy). En ese mismo período de tiempo sólo hay un equipo de las 5 grandes ligas que le iguale: la Juventus (también 18, pero con seis lanzadores diferentes).

De mindegyiket ballal rúgta, úgyhogy tk. Pelének igaza van:

(Fotó: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Eltűnt pár gól a női kézi-vb egyik meccse közben, de a videoelemzés után végül meglett
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!