A kék betétes vörös elmegy, a kékkel lezárt fehér viszont ízléses. Cseh-mez.

A lengyeleknél nem jött be az új logóterv a mezre, akkora felháborodást keltet, hogy lehagyták a sast, hogy a sportszergyártónak újra kellett gyártania a szettet. A csehek is ezzel jöttek elő, de ott ez nem kavart ekkora port. De ott lehet, hogy inkább a csapat érdekli a népet, a polákoknak meg a mezen kívül lehet, hogy nem lesz sok örömük.

A Puma egy árnyalattal sötétebbre húzta Csehország elsőszámú piros dresszét. És a nadrágot, valamint a sportszárat is ebben a színben gyártották le. A vörös felső három kisebb-nagyobb meglepetéssel szolgál: oldalt, hónaljban egy fehér, a mellkason, a szív felé növekedve egy önmagában kockás sötétpiros, a címer mögé pedig egy kék betétet illesztettek, kiemelve azt és egyúttal belecsempészve a nemzeti zászló harmadik színét is. A Puma általában a kényelmet tartotta szem előtt, de a mez most szép is lett.

Váltómeznek fehéret választottak. És milyen jól tették. Persze egy sima fehér mez lehetne rémesen unalmas, de úgy fest, találtak egy tervezőt, aki megtalálta a balanszot az egyszerű és a nagyszerű között. A törzsön egy önmagában csíkos megoldást választottak, nem is gondolnánk, hogy egy mennyit tud dobni az összképen. De ez még nem minden, mert a sima fehér ujjakat egy 2-3 centis vastag kék szegéllyel zárták le, ez nekem nagyon bejön. Mindezt megfejelték egy piros nyakrésszel, nem tolakodó, letisztult, menő.

A divat rovat véleményez

A hazai mez enyhén szólva kaotikusra sikerült - ami eszükbe jutott, azt rárajzolták, nem mellesleg a tipográfia is esetlenül szögletes (hangulatában végülis egységesen bazári). Nade ez a fehér mez! A piros után valószínűleg kirúgták a dizájner stábot, az újaknak pedig már csak a váltómez megtervezésére volt idejük, de ott bizony rendes munkát végeztek. Ugye hogy lehet ezt ízlésesen is?

Nézd meg a többi Eb-mezt is!

És ezt olvastad már?
Káprázatos góllal mentett pontot a Liverpool