A Fradi kezd ismét kiegyenesedni, két győzelem után az ősi rivális Újpest ellen is nyerni tudott. De Sztanyiszlav Csercseszov csak a hatékonysággal volt elégedett.

Öt nyeretlen forduló után tudta elállítani a vérzést a Fradi, most viszont már egy hármas győzelmi szériánál tartanak, miután a Szusza Ferenc Stadionban is nyertek 3-2-re.

A listavezető Ferencváros vezetőedzője a meccs után kritikusan jegyezte meg, hogy nem voltak a legjobbak.

„Volt egy-két kérdőjel a mérkőzés előtt és alatt, Tokmac kisebb sérüléssel küzdött, majd a meccsen Kovacevic is megsérült. Ezt menedzselnünk kellett úgy, hogy ne veszítsük el a játékunkat. A fiúk szuperül megvalósították, amit kértem.

Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de nagyon hatékonyak és okosak voltunk. Az Újpest jó passzban van, önbizalommal telve játszhatott, ráadásul otthon és ellenünk mindent beleadott. De még egyszer mondom, megvalósítottuk, amit elterveztünk, nagyon örülök, hogy nyertünk.“

Az FTC a következő fordulóban a Kisvárdát fogadja úgy, hogy már tudni fogja, mit játszott pénteken este a második helyen álló Kecskemét.

„Az eredmény ismeretében akár le is zárhatjuk a versenyfutást. De hangsúlyozom: egy győzelmet nem elég csak megrendelni, fel kell készülni és keményen meg kell dolgozni a sikerért. Meglátjuk, a sérültek közül kikre számíthatok, de remélem, egy nyerő csapatot tudok majd pályára küldeni.”

Az Újpestet irányító Nebojsa Vignjevic először is gratulált a Ferencvárosnak a győzelemhez, de szerinte a saját játékosait is elismerés illeti.

„Úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést játszottunk és hatalmas köszönet a szurkolóinknak, akik végig töretlenül bíztattak bennünket. Sajnálom, hogy nem sikerült behúznunk ezt a mai meccset. Az első félidőt nagyon jól kezdtük, de hiányoztak a megfelelő befejezések, a kapu előtt hiányzott az önbizalom, a magabiztosság.

A második félidőt aztán pontosan úgy kezdtük, ahogy nem akartuk, lassúak voltunk, kezdtek kiütközni a fáradtság jelei, elkezdtünk területet veszteni, egyre könnyebben adtuk el a labdát. A Ferencváros nagyon veszélyes csapat, a magyar bajnokság legjobb csapata, kiváló kvalitású játékosokkal, ha esélyt adunk nekik, azt kőkeményen megbüntetik. Bosszantó a végeredmény, úgy érzem, a teljesítményünk alapján legalább egy pontot megérdemeltünk volna.”

Az FTC kilenc pontra növelte az előnyét a második helyen álló Kecskeméttel szemben, így akár már a következő fordulóban bebiztosíthatja sorozatban ötödik, története 34. bajnoki címét.

Hiába omlott össze a Fradi, hosszabbítottak az edzővel

Sztanyiszlav Csercseszov az orosz sajtónak kotyogta ki, amit a Ferencváros még nem is közölt.

Nem Csercseszov a kulcsa a Fradi Európa-liga-menetelésének

Ilyenkor mindenki élteti az edzőt, aki idáig vezette a csapatot, de szerintünk elsősorban valaki másra kellene vetülnie a dicsfénynek.

(MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Nem jutott ki az olimpiára a magyar súlyemelő, mert nem emelhetett nehezet

A magyar külügyminiszter szerint az orosz sportolóknak a párizsi olimpián lenne a helyük

További cikkeink a témában