Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az USA férfi kosárlabda-válogatottja nem tudott bekerülni a legjobb hat közé a világbajnokságon, amire még sosem volt példa.

Egymás után kétszer is kikapott a Team USA, így nemhogy a négy közé nem került be, de csak a 7. helyért játszhat. Eddig a hatodik hely volt a legrosszabb szereplésük.

Az NBA korábbi vezetője, David Stern tudja, miért mondták le sorra a legjobbak a szereplést. Stern 1984 és 2014 között volt az NBA első embere, a 30 éves munkája alatt sikerült elintézni, hogy az NBA-játékosok is szerepelhessenek az olimpián és a világbajnokságon. Van tehát rálátása a szakembernek.

A The Undefeatednek nyilatkozva mondta el, hogy 2014-ig kétévente, felváltva rendezték az olimpiát és a világbajnokságot, ám a FIBA 2014-ben vezette be az új versenyrendszerét, amelyben a világbajnokságot közvetlenül az olimpia előtti évre szervezték. Emiatt a duplázás, sűrű versenyprogram miatt van az, hogy a legjobb amerikai játékosok nem vállalták idén a vb-t.

Merthogy ők az olimpiai 12-es keretbe akarnak bekerülni, azonban akkor egymást követő két nyarat kellene végigdolgozniuk, majd ha bekerülnek a keretbe, akkor még tétmeccseket is játszaniuk – a tokiói olimpiát ráadásul július végén-augusztus elején rendezik, közelebb az NBA-szezon végéhez, így még kevesebb pihenő jutott volna nekik.

Tehát: idén szeptemberben játszaniuk kellett a világbajnokságon, aztán jön egy kőkemény és hosszú NBA-szezon, majd szinte rögtön elkezdeni a felkészülést az olimpiára. Mivel ez utóbbi sokkal fontosabb, nem jöttek a vb-re.

(Fotó: FIBA)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.