Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Valószínűleg pillanatnyilag David de Gea a világ legjobb kapusa, és ezért áll a Man. United a második helyen a bajnokságban.

És valószínűleg másodikként is zárja a Premier League-et, a spanyolnak pedig egy kisebb mellszobrot össze is gyúrhatnak a folyosóra. De Gea ugyanis magasan a legtöbbet tesz hozzá csapata teljesítményéhez a PL-ben.

Eddig a szezonban 23 gólt kapott (nem számítva az öngólokat), viszont az Opta xG-statisztikája alapján – a helyzetek milyensége alapján várható gólok száma – egy átlagos kapus 37-et kapott volna, vagyis 14-gyel több gólt.

OptaJoe on Twitter

14 - David de Gea has conceded 23 league goals this season (excl. OGs), but based on Opta xG data for the shots on target he's faced, the average goalkeeper would've been expected to concede 37 goals. This is the biggest differential by a PL goalkeeper in 2017-18. Match-Winner.

Nem annyira nehéz megállapítani, hogy egy átlagos kapussal a négybe jutásért küzdene a Manchester United. Persze a kapus is a csapat része. Bődületes nagy hiba lenne elengedni De Geát.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.