Veretlenül jutott tovább a Ferencváros az Európa-konferencialigából, érthető, hogy a csapatkapitány elégedetten nyilatkozott.

A csoportkör utolsó fordulójában 1–1-s döntetlent játszott a Ferencváros a Fiorentinával az Európa-konferencialigában. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar bajnok veretlenül, 10 ponttal a csoport második helyén végzett és továbbjutott. A négyest a szintén veretlen 12 pontos Fiorentina nyerte meg.

A Fradi veretlenül jutott tovább az Európa-konferencialiga csoportköréből

Ismét megélte a kupatavaszt a Ferencváros, erős csoportból sikerült továbblépni. Veretlenül!

A meccs után az FTC csapatkapitánya, Dibusz Dénes nyilatkozott:

„Jó csapat a Fiorentina, képesek voltak helyzeteket kialakítani, főleg miután cseréltek elöl és fizikális fölénybe kerültek, így nem lett annyira fájó az a szöglet után kapott gól. A végén ugyanakkor már mindkét csapat úgy volt vele, hogy az iksz megfelel a céljainak és egyik sem forszírozta a három pont megszerzését.

Nagy dolog, hogy ebből a csoportból veretlenül tovább tudtunk jutni, ez nagyon szép eredmény, erre büszkék lehetünk,

de nincs még vége az évnek, vasárnap van egy mérkőzés, amit jó lenne megnyerni”

mondta a Fradi kapusa.

A Ferencváros zsinórban másodszor jutott tovább egy európai kupasorozat csoportköréből, az előző idényben az Európa-ligából, most a Konferencialigából ment tovább, így jöhet februárban a playoff, ahol a legjobb 16 közé jutás lesz a tét. Sokáig már arra sem kell várni, hogy megtudjuk, kivel játszik a Fradi, hétfőn tartják a sorsolást, és az biztos, hogy az Európa-liga csoportharmadikjai közül kap ellenfelet a Ferencváros.

(Fotó: Getty Images; via M4 Sport)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Fél lábbal kint van az olimpián a női kézilabda-válogatott

A Nike kicsit elszabta a bikinivonalát az amerikai női atléták olimpiai mezének

További cikkeink a témában