Novak Djokovic rekordnak számító nyolcadik alkalommal nyerte meg az Australian Opent.

Novak Djokovic karrierje nyolcadik Australian Open győzelmére és 17. GS-sikerére készült Dominic Thiem ellen. Az osztrák korábban két Roland Garros-döntőt bukott Rafael Nadal ellen. Az egymás elleni mérleg Djokovicnak kedvezett, a szerb 6:4-re vezetett, de a legutóbbi meccsüket Thiem nyerte az ATP-vb-n.

Djokovic számára a lehető legjobban indult a döntő, 54 perc után 6:4-re megnyerte az első játszmát. A második elején viszont rögtön breakhátrányba került, és ugyan visszavette az elbukott adogatását, de Thiem ismét breakelt, kiegyenlített az osztrák.

Thiem a harmadik játszmát is rögtön breakkel kezdte, egyre kevesebbet hibázott, 6:2-re hozta a szettet, vagyis egyetlen nyert játszmára volt szüksége, hogy megnyerje karrierje első Grand Slamét.

#AusOpen on Twitter

One set away from a first Grand Slam title. On his fourth set point, @ThiemDomi converts to clinch the third set 6-2 and lead Novak Djokovic two sets to one. #AO2020 | #AusOpen https://t.co/7mHw6k7MQY

A negyedik játszmában 4:3-as Djokovic előnyig nem volt break, ekkor azonban Thiem fontos helyzetben előbb kettős hibát ütött, majd újra hibázott. Djokovic így breakelt, majd simán hozta az adogatását, 6:3-mal kiegyenlített.

#AusOpen on Twitter

Finding his rhythm 🕺 @DjokerNole breaks Dominic Thiem and then consolidates in a hurry to take the fourth set, 6-3. Who wins the decider? #AO2020 | #AusOpen https://t.co/XkU4xrBc30

A döntőjátszma harmadik játékában rögtön breakelt Djokovic, és az adogatását breaklabdákat hárítva ezután hozta. Thiem mindent megpróbált, de nem tudott visszajönni, Djokovic nem veszítette el az adogatását, végigvitte a szett elején szerzett breaket.

Novak Djokovic tehát az Australian Open 2020-as győztese, ezzel már nyolcszoros bajnok Melbourne-ben, összesen meg már 17 Grand Slamet nyert a szerb.

#AusOpen on Twitter

The king has returned 👑 After almost four hours, @DjokerNole def. Dominic Thiem 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4 to claim his eighth Australian Open crown. #AO2020 | #AusOpen https://t.co/EJOKBy040s


Australian Open férfi döntő

Djokovic–Thiem 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában