108 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban Dzsudzsák Balázs, jelenleg Király Gáborral holtversenyben csúcstartó. Egy az Origónak adott interjúban azt mondta, hogy soha nem fogja lemondani a válogatottságot, de azt sem akarja, hogy szánalomból legyen 109-szeres válogatott.

A jelenleg a másodosztályban szereplő Debrecenben futballozó Dzsudzsák Balázs az elmúlt időszakban már nem került be a magyar válogatott keretébe. Az Origónak adott interjújában azt mondta, hogy jelenleg úgy érzi, még van esélye a válogatottságra, célja ott lenni az Eb-n, de azt nem akarja, hogy szánalomból kerüljön be a csapatba:

„Én nem azért élek, hogy egyedüli csúcstartó legyek. Sőt, ha valaki azt mondaná, hogy kegyelemből, vagy szánalomból betesz még egyszer, hogy 109-szeres válogatott legyek, akkor életemben először azt mondanám, hogy ebből nem kérek. A válogatottság nem ajándék. A múlt nagy ikonjai, Puskás Ferenc, Bozsik József, Fazekas László, Király Gábor sem engedhették meg maguknak egyszer sem, hogy ajándékba kapják a válogatott fellépést. Akkor én ezt hogyan fogadhatnám el? De abban se reménykedjen senki, hogy feladom az álmaimat. Az lebeg a szemem előtt, hogy a magam erejéből jussak vissza a válogatottba”

– nyilatkozta. Elmondta, hogy számára a magyar csapat nem egy lezárt történet:

„Soha nem titkoltam, hogy számomra az első számú csapat a magyar válogatott. Én mindig ott voltam a nemzeti csapattal lélekben akkor is, ha nem válogattak be. Nekem az, hogy Magyarországot, a világ legszebb színeit, a piros-fehér-zöldet 108 alkalommal képviselhettem, elmondhatatlan büszkeség. (...) Nem akarok hazudni: nagyon rossz érzés volt, hogy 2020 legszebb futballpillanatát a tévén keresztül kellett nézzem, és nem lehettem ott a csapattal. Ez örökké óriási szívfájdalom marad, ezt a továbbjutás némileg enyhítette. Egyben reményt is adott nekem, hogy jövőre ismét lesz egy lehetőség, hogy ott lebeghet a szemem előtt egy új cél”

– mondta Dzsudzsák, aki több témát érintett: a vele szembeni irreális elvárásokat, hogy miért nem igazolt soha topklubba, és hogy megbánta-e, hogy anno az Anzsihoz szerződött.

A teljes interjú itt érhető el.

Dzsudzsák: Van bennem csalódottság, sokszor nem 108-szoros válogatotthoz méltóan írtak rólam

Dzsudzsák Balázs a Debrecenhez igazolt, 12 évnyi légióskodás után tért haza a 33 éves szélső.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Orosz milliárdok érkezhetnek a Fradihoz

További cikkeink a témában