Egy Hartlepoolban található iskola érzi a súlyát annak, hogy az angol válogatott 55 év után ismét egy nagy torna döntőjébe jutott.

Története során először játszik Európa-bajnokságon döntőt Anglia, és 1966 óta először jutott be egy nagy torna fináléjába. Ráadásul hazai pályán, a Wembleyben játszanak az olaszokkal Sterlingék, így csúcsra van járatva jelenleg a futball-láz az országban.

Egy Hartlepoolban található általános iskola ezt figyelembe véve jelezte a szülőknek, hogy nem írják be a gyerekeket hiányzónak, ha később érkeznek be a suliba.

„Ha a gyerekünk focirajongó, és szeretné megnézni a vasárnapi döntőt, akkor engedjék meg neki, hogy tovább pihenjen, majd 10:30-ra beérjen hétfőn az iskolába. Olyan gyerekekkel szeretnénk találkozni hétfőn, akik megfelelően kipihenték magukat, és nem hiányzókkal vagy mogorvákkal.

A tanítás 8:40-kor kezdődik, de nem írjuk be hiányzónak azokat a gyerekeket, akik 10:30-ig beérnek.

55 év telt el azóta, hogy Anglia bejutott egy meghatározó futballtorna döntőjébe, engedjék meg a gyerekeknek, hogy nézzék a döntőt, beszéljenek velük a himnusz fontosságáról, türelemről, büszkeségről és a lehetséges csalódásról is”

olvasható az iskola közleményében.

A két elődöntőben:

Olaszország kiejtette Spanyolországot és bejutott az Eb-döntőbe

Tizenegyespárbajig jutott az első Eb-elődöntő. Az olaszok veretlenül jutottak el a fináléig.

Anglia megkapta az esélyt, hogy hazai pályán megnyerje az Európa-bajnokságot

A fáradtság, a bővebb angol keret és egy nevetséges tizenegyes túl sok volt Dániának, így Anglia 55 év után ismét döntőt játszik egy világeseményen.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A világ egyik legjobb bokszolója megfenyegette Lionel Messit, mert szerinte tiszteletlen volt az argentin