Mindenki Angliát várja az olaszok mellé a döntőbe, de szerintünk ez messze nem ennyire egyértelmű.

Európa-bajnokság, elődöntő

Anglia–Dánia

  • Csáki Csaba – Roadster.hu, az olasz foci szakértője: 3–1

„A csehek ellen is fáradtnak tűntek már a dánok, a mélyebb keretet jobban forgató angolok frissebbnek tűnnek és nyilván papíron erősebbek is. A dán kapitány szerintem készül valami meglepetéssel, úgyhogy arra számítok, véget ér az angolok clean sheet-sorozata, ennek ellenére bejutnak a döntőbe.” 

  • Kolumbán Antal – Player.hu, Sport rovat, La Liga- és PL-specialista és a Timo Werner anti-fanclub tagja: 1–1, tizenegyesekkel Dánia

„Anglia egyértelmű favorit, Southgate eddig mindig megfelelően nyúlt bele a csapatba, rakta össze a kezdőt, és a kieséses szakaszra már Harry Kane is formába lendült. Mindenki elvárja tőlük, hogy a döntőbe jussanak, közhely, de tényleg rajtuk van a nyomás, ahogy a torna során végig rajtuk volt. Dánia eközben mindenki második kedvenc csapata lett a tornán, és ez nem véletlen, nagyon jó focit játszanak. Úgy érzem, most kell elsütnöm a legváratlanabb tippemet.”

  • Rétsági Oszkár – Player.hu, Sport rovat, a kevés francia-drukkerek és NB I-érdeklődők egyike. Fradi-, Barca- és 'Pool-specialista: 2–1, hosszabbítás után

„Gól kapnak az angolok! De azért ki nem kapnak, bár bizsereg bennem az érzés, hogy ez a hősies, szerethető dán válogatott meglepő őket. Már csak azért is, mert annyira tolják az angolok ezt a futball hazatér dumát, és ilyenkor szokott jönni a holttérből egy maflás. Ez meg is lesz, mert a rendes játékidőben nem nyernek, ám aztán Dánia elkészül az erejével.”

A dánok kapusa tízpontos válasszal szúrt oda az angoloknak

Kasper Schmeichel találó válasszal reagált az angol drukkerek és média kedvenc mondására.

Player podcast: arrogancia, káosz, rossz döntések? Páros lábbal szállunk bele a francia válogatottba

Ebben az epizódban playeres hangvételben és felvágott nyelvvel okoskodtunk Franciaország Eb-szerepléséről a francia származású szakértő, Szabó Christophe segítségével.

(Fotó: Francois Nel - UEFA/UEFA via Getty Images)

 

És ezt olvastad már?
Az 90. percben hagyta ki a vb egyik legnagyobb és legfontosabb ziccerét Lukaku