Nehéz helyzetben vagyunk, komoly tét van ma és még mi is játszunk. Mivel szórványosan találtunk el eddig is meccset, sajnos sok veszítenivalónk nincs.

Európa-bajnokság, E-csoport

Szlovákia–Spanyolország

 • Csáki Csaba – Roadster.hu, az olasz foci szakértője: 0–2

„Elég masszív kis szlovák csapatot láttunk eddig, de a spanyolok most összekapják magukat és kiszenvednek egy győzelmet.”

 • Kolumbán Antal – Player.hu, Sport rovat, La Liga- és PL-specialista és a Timo Werner anti-fanclub tagja: 0–2

„A veretlen, ugyanakkor nyeretlen spanyoloknak ma már tényleg kell a három pont. Egész jó csapat a szlovák, de nem esnek ki a spanyolok.”

 • Rétsági Oszkár – Player.hu, Sport rovat, a kevés francia-drukkerek és NB I-érdeklődők egyike. Fradi-, Barca- és 'Pool-specialista: 0–1

„Nincs mese, ma nyernie kell a spanyoloknak, akik a svédek ellen egykapuztak, a lengyelek ellen pedig egy tizenegyest is kihagytak. Ma már jobban összeállnak a csillagok, fent is és a pályán is.”

Svédország–Lengyelország

 • Csáki Csaba: 0–0

„Szegény Lewandowski ismét küzdhet egyedül, mert a labda nem nagyon fog eljutni hozzá (ma sem).”

 • Kolumbán Antal0–1

„Svédország már továbbjutott, a lengyelek meg most is Lewandowskiban bízhatnak. Persze ebben a lengyel csapatban gyakorlatilag mindent neki kellene csinálnia támadásban, közel sem az a szerepköre, mint a Bayernben. Ma azonban villanni fog, nyernek a lengyelek.”

 • Rétsági Oszkár0–0

„Félek, nem lesz jó meccs, a svédek bekkelni érkeztek, a lengyelek meg nem elég erősek. Iksz lesz ez.”

Európa-bajnokság, F-csoport

Németország–Magyarország

 • Csáki Csaba: 2–0

„Müller elvileg nem játszik, ami nekünk nem baj, pláne, ha netán Werner kerül be a helyére. Ha hazai pályán játszanánk, egy döntetlenre képesnek tartanám Rossi csapatát, Münchenben viszont azt érzem, kicsit megremegnek majd a lábak.”

 • Kolumbán Antal3–1

„A legnehezebb meccsünk jön, idegenben kellene nyerni a németek ellen, ami nem is bravúr, hanem már csoda lenne. A csodákban általában nem hiszek, de ismét azt érzem, rúgunk egy gólt.”

 • Rétsági Oszkár3–0

„Nem látom, hogyan tudnánk nyerni, vagy akár pontot szerezni. A németek Portugália ellen megmutatták, simán vannak olyan jók, hogy akár az egész Eb-t megnyerjék. Hazai pályán is lesznek, ez sajnos egyértelmű hazai siker lesz.”

Portugália–Franciaország

 • Csáki Csaba: 2–2

„A franciáknak nem kell megszakadniuk, a portugáloknak viszont nem árt. Az eddigiekhez képest gólzáporos ikszre számítok.”

 • Kolumbán Antal1–1

„A világbajnok játszik az Európa-bajnokkal, mégis mindenki (vagyis mi) a csoport másik meccsét fogja nézni. A franciák már továbbjutottak, a portugálok nem, de nem érzem azt, hogy Ronaldóék nyerni fognak.”

 • Rétsági Oszkár1–2

„A portugálok már mutattak egy leolvadást a németek ellen, és ellenünk sem voltak meggyőzőek. Jóllehet, a franciák ellenünk nem tudtak nyerni, de kicsit pontosabbak, akkor azért rúghattak volna egy négyest. Mivel nem nekik kell menni az eredmény után, azt játszhatják, amit imádnak. És nyernek is.”

(Fotó: Alex Pantling/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A félpályáról rúgtak parádés gólt a Konferencia-ligában