Lesz pofára esés, ha mégsem, de ma nem érezzük a meglepetést.

Európa-bajnokság, negyeddöntő

Csehország–Dánia

  • Csáki Csaba – Roadster.hu, az olasz foci szakértője: 1–2

„Eriksen nélkül is hasít a dán válogatott, ahol most olyan kellemes gondok vannak, hogy melyik csatár maradjon a padon. Azt nem tippelem meg, hogy ki fog, de azt igen, hogy egy nem túl látványos meccsen továbbmennek a “kedves iparos” cseh csapat ellen.” 

  • Kolumbán Antal – Player.hu, Sport rovat, La Liga- és PL-specialista és a Timo Werner anti-fanclub tagja: 1–2

„A dánok Wales ellen nagyon meggyőzőek voltak, a csehek a hollandok ellen pedig nagyon szervezettek, effektívek. Egy viszonylag óvatos, nem feltétlen magas színvonalú meccset várok, dán győzelemmel.”

  • Rétsági Oszkár – Player.hu, Sport rovat, a kevés francia-drukkerek és NB I-érdeklődők egyike. Fradi-, Barca- és 'Pool-specialista: 0–1

„A 4 gólos Patrik Schicknek most lesz a legnehezebb dolga, a dánok három védője hatalmas és piszok rutinos, nem nagyon fog fejelgetni ott. Dánia most már az előre játékban is sokat fejlődött, Poulsen és Dolberg is kétgólos, Cornelius pedig mindig parádésan száll be. És eközben Damsgaard egész jól pótolja Eriksent. Igen, dán győzelmet tippelek.”

Ukrajna–Anglia

  • Csáki Csaba: 0–3

„Nagy valószínűséggel most ér véget az ukrán álom, bár még mindig reménykedek egy jól eltalált Malinovszkij-bombában... Southgate remélhetőleg ma kevésbé lesz besza... izé, óvatos, és talán egy-két kreatívabb középpályást is kezdet. Ha igen, akkor sima.”

  • Kolumbán Antal: 0–2

„Valószínűleg Southgate visszaáll a négyvédős rendszerre, és arra is van esély, hogy a szurkolók, az angol média „beköveteli” Grealish-t a kezdőbe. A németek elleni győzelem mentálisan az egekbe repíthette az angolokat, míg az ukránok fáradtan és jóllakottan érkeznek a meccsre. Nem tőlük várom, hogy a torna első csapataként gólt rúgnak Angliának.”

  • Rétsági Oszkár: 0–3

„Alighanem az ukránok elkészültek, már így is túlteljesítettek, és igazán nagy csapattal nem is találkoztak. A hollandra azt hittük, de nem... és ki is kaptak tőlük. Anglia kapuja eddig érintetlen, és nem Ukrajnában látom azt, hogy ezt a sort megtöri, miközben az angoloknál már Kane is beszállt Sterling mellé. Southgate nem fogja ma sem a lovak közé dobni a gyeplőt, de az óvatosabb taktikával is simán nyernek.”

Olaszország megállíthatatlan, a belgákat legyőzve elődöntőbe jutott

Olaszország az ötödik meccsét is megnyerte és négy közé jutott.

(Fotó: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)

 

És ezt olvastad már?
Az 90. percben hagyta ki a vb egyik legnagyobb és legfontosabb ziccerét Lukaku