Eduard Romeu, a Barcelona gazdasági alelnöke Lionel Messi visszatéréséről beszélt. Sokat nem mondott, de talán már az árulkodó, hogy az argentin visszatérése folyamatosan téma az elmúlt hónapokban.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy reális esély van arra, hogy Lionel Messi visszatérjen Barcelonába. A hétszeres aranylabdással a hírek szerint hosszabbított volna a PSG, de Messi egyelőre csak a katari világbajnokságig tervez, és csak a vb után dönt a jövőjéről. A jelenlegi szerződése jövő nyáron lejár, ha nem hosszabbít, akkor ismét ingyen válthat klubot.

Az esetleges barcelonai visszatérése már nyár óta téma, és most már több mint egy egyszerű pletyka. Sok konkrétumot nem tudni, de elvileg Messi és a stábja sem zárkózik el a visszatéréstől, és a Barcelona vezetősége is tudja, hogy ha a klub történetének legnagyobb játékosa visszatér, az a mostani elnökséget is jó fényben fogja feltüntetni. Messi visszaigazolásáról most a katalán csapat gazdasági alelnöke, Eduard Romeu beszélt. Visszafogottan, óvatosan nyilatkozott, de érezhető, hogy Messi hazatérése most már több egy szurkolók által generált vágyálomnál:

„Lehetséges, főleg, hogy ingyen érkezne. Ez viszont egy olyan döntés, amit az edzői stábnak és a játékosnak kell meghoznia. Nem rajtam múlik egy ilyen döntés”

mondta Romeu.

A Barcelona edzője, Xavi néhány héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy „nagyon szeretné, ha Messi a Barcelona játékosa lenne ismét, és Barcelona-mezben búcsúzna el a történelem legjobbja”.

Eközben Messi a tavalyi gyengébb formájához képest egyre jobban futballozik. Az argentin válogatott előző két meccsén három gólt rúgott, PSG-ben tizenegy alkalommal lépett pályára, hat gólja és nyolc gólpassza van. Láthatóan nagyon motivált, karrierje valószínűleg utolsó világbajnoksága jön, és jelenleg az argentin válogatott is erősnek tűnik. Messiék úgy mennek a vb-re, hogy harmincöt meccse nem kapott ki.

Messi ismét villant a válogatottban: három perc alatt két klasszisgól

A Jamaica elleni felkészülési meccs hajrájában duplázott Lionel Messi.

(Fotó: Getty Images) 

És ezt olvastad már?
A Barcelona ingyen szerződtetné a Dortmund német válogatott tinédzserét