Már korábban is utaltunk rá, hogy rejtélyes dolgok zajlanak a Fradinál, semmi se szivárog ki, illetve csak félinformációk. De az igen, hogy erőteljesen edzőt keres a magyar bajnok.

Néhány napja már megírtuk, hogy valami megtört a Fradi és Rebrov között, a kommunikáció döcög, de csak olyan pletykák jutottak el hozzánk a miértekről, amik erős feltételezések. Az biztos, hogy Rebrov egyre gyakrabban hangoztatja, hogy „a jövőmről többször kérdeztek az újságírók, amiről még én magam sem tudok semmit, hiszen a klubtól senki sem tárgyalt velem az elmúlt hónapban. Nem tudom ennek mi az oka, de ez nem normális.

Most pedig ezt mondta az egyik ukrán lapnak: „Mindig is mondtam, hogy az edzői pálya nem olyan kiszámítható, mint a játékosé. Nem tudod, mi lesz másnap, főleg akkor, amikor bizonytalanság van a klubbal közös kapcsolatban.

Úgy tudjuk, hogy az, hogy nem tárgyaltak vele, csak féligazság, egyrészt azért is, mert Rebrovnak eleve élő szerződése van, tehát nem is feltétlenül kellene vele tárgyalni, másrészt leültek már. Azonban több verzió is létezik arra, miért kezdett el keresni edzőt a Ferencváros:

  • Rebrov több pénzt szeretne keresni;
  • Komoly ajánlatai vannak, nem kizárt, hogy ukrán szövetségi kapitány szeretne lenni;
  • Több ukrán játékost is a csapathoz hozna, és ebben nincs egyetértés közte és a Hajnal, Orosz, Kubatov hármas között.„Természetes, hogy minden edző meg akarja erősíteni a csapatot, erősíteni a versenyhelyzetet, de nem lesz egyszerű az ukrán válogatott játékosait a Fradiba csábítani. Természetesen ez a vágyam, de tisztában vagyok a realitásokkal.”

Hangsúlyozom, ezek csak folyosói pletykák, azonban az már nem, hogy a Fradi körülnézett a piacon, hogy kik az elérhető edzők, hiszen Rebrov jelenleg lebegtet. Nem ad egyértelmű választ, nem tudni, lehet-e vele számolni.

A Roma korábbi trénerével, az olasz Eusebio Di Francescóval már tárgyalásokat is folytattak, azonban hiába passzol a futballfilozófiája a klubbal, mivel egyáltalán nem beszél angolul, nehézkes lenne a kommunikáció, elvégre a légiósokkal teli Fradiban mindenki ezen a nyelven beszél, olaszul senki.

A másik komoly esélyes Peter Stöger.

Az 55 éves szakember játékosként 65-ször volt osztrák válogatott, 2005-ben kezdett edzői pályafutása során pedig az Austria Wien, a First Vienna, a Sturm Graz, a Wiener Neustadt, valamint a német Köln és a Dortmund együttesét irányította. Az Austria Wiennel 2013-ban megnyerte az osztrák Bundesligát, 2005-ben pedig az Osztrák Kupát. Jelenleg is az Austria Wiennél dolgozik, de a bécsieknél komoly anyagi gondok vannak.

Stöger egyértelműen klasszisnak számít NB I-es szinten.

Már az osztrák sajtó is belengette, hogy Stöger válthatja Rebrovot, amennyiben az ukrán nem marad, és ezt az olaszok is megerősítették, elvégre ők is érintettek. Nemcsak Di Francesco, hanem Donadoni miatt is, akinek a nevét szintén bedobták, de azonnal el is illant, ő nem az a szint.

Stöger a Kurier kérdésére diplomatikusan válaszolt, szerinte egyelőre korai lenne beszélni ferencvárosi szerződésről. Az azonban sokat elárul, hogy ügynöke, Max Hagmayr nemrég Budapesten tárgyalt, április végén egy Instagram-poszttal árulta el magát, melyen a Groupama Aréna volt.

Stögerről azt érdemes tudni, hogy kemény és rendkívül precíz edző, aki viszont az edzések után remek kapcsolatot ápol a játékosokkal. A támadófoci híve, ami a Fradinál alap, illetve nem mellékes, hogy a fiatalokat is beépíti a csapatba.

A Dortmundnál csak néhány hónapot dolgozott, de stabilizálta a 8. helyen álló csapat játékát, és végül az idény végére a Borussia a 4. helyen végzett, elindulhatott a Bajnokok Ligájában. Eközben beépített a csapatba Jadon Sanchót, vagy épp Manuel Akanjit.

(Fotó: TF-Images/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Csúnyán elrontotta a Chelsea
Zsarolóvírust kaptál? Ezeket tegyük meg napjaink legveszedelmesebb informatikai fenyegetése, a zsarolóvírus ellen!