Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Donovan Hunt, vagy ismertebb nevén F2Tekkz egy év alatt a világ egyik legismertebb és jelenleg legjobb FIFA-játékosa lett.

A 16 éves srác fifás körökben teljesen ismeretlen volt egészen idén januárig, amikor megnyerte az év egyik legnagyobb FIFA-versenyét, a barcelonai FUT Champions Cupot. Még az ellenfelei is alig ismerték, aztán átgázolt az egész mezőnyön: 21 meccsen 75 gólt szerzett a világ legjobbjai ellen, a jutalma 22 ezer dollár volt.

A FIFA e-sportként érezhető fejlődésen ment át az elmúlt 2-3 évben, a világ legjobb játékosai profi klubokban szerepelnek, rendes fizetéssel, komoly felkészüléssel. Hunt a győzelme után a leginkább keresett szabadügynök volt, végül meglepetésre az F2 újonnan indult csapatához csatlakozott. Az F2 Freestylers talán a legnépszerűbb freestyle focis csapat a világon, YouTube-on a videóikat több millióan nézik. És úgy döntöttek, hogy az óriási potenciállal rendelkező e-sportba is belépnek, ők igazolták le Huntot, aki így F2Tekkz néven versenyzett tovább.

A tavalyi vb nem sikerült jól F2Tekkznek, FIFA 19-ben viszont eddig egyértelműen kiemelkedő, nem kérdés, hogy jelenleg ő a világ legjobb játékosa. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt hetekben két fontos versenyt tudott megnyerni. Előbb a szezon eddigi legrangosabb bajnokságát, a bukaresti FUT Champions Cupot húzta be nagyon magabiztos játékkal, majd egy héttel később szintén Bukarestben a PGL Cupon is ő volt a legjobb,

A bukaresti Champions Cup-győzelemért 50 ezer dollárt kapott a 16 éves Donovan Hunt

Mitől ennyire jó?

Egyrészt nagyon vagányan játszik, nem fél a váratlan cselek meghúzásától, tisztában van a képességeivel, tudja, hogy támadásban a világ legjobbja. Ami nyilván óriási önbizalmat ad neki, bátran próbálkozik, és általában bejön neki. Másrészt mestere a FIFA 19-ben nagyon hatékony csavart lövéseknek, 30-35 méteren belül szinte bárhonnan képes gólt rúgni, simán benne van, hogy az ellenfele tökéletesen védekezik, mégis gólt kap.

Na meg nagyon jó a kapusmozgatásban. Ami szintén a FIFA 19 újítása, a legújabb FIFA-ban már lehet mozgatni a saját kapusunkat, ami óriási fegyver, ha jól tudjuk olvasni az ellenfél támadásait, F2Tekkz ebben is kiemelkedő. Ehhez pedig még hozzájön, hogy a FIFA 18-hoz képest sokkal érettebb, higgadtabb a játéka. Néhány hónappal ezelőtt még hajlamos volt többgólos előnyt leadni, a FIFA 19-ben viszont ebben sokat fejlődött, több szoros meccset nyert meg, képes akár a legvégén is villanni.

A bukaresti Champions Cup döntője, ahol összesítésben 7–1-re tudott nyerni a fináléban F2Tekkz:

Nyilván a FIFA-szezon még borzasztóan hosszú, és a különbségek a játékosok között minimálisak, nehezen elképzelhető, hogy F2Tekkz ilyen szinten képes lesz végigdominálni az évet, de az biztos, hogy jelenleg ő a világ legjobb fifása.

Egy éve még egy teljesen normális középiskolás, fifás körökben ismeretlen játékos volt, most meg már ott tart, hogy az egyik legnépszerűbb FIFA-játékos, akinek YouTube-on, Instagramon és Twitteren is több százezres követőbázisa van, 10-11 hónap alatt pedig csak a versenyeken szerzett pénzdíjakból 89 ezer dollárt keresett. Twitch-en egyébként elég gyakran szokott élőben játszani, valószínű, hogy most hétvégén is fog, ha valaki kíváncsi, hogyan játszik, akkor itt megnézheti majd.

Az e-sport fejlődéséről és benne rejlő potenciálról itt írtunk részletesebben:

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.