Már a social media miatt is lehet eltiltás kapni, Bernardo Silvát egy meccsre meszelték el.

Egymeccses eltiltás mellé odavágtak még egy 50 ezer fontos bírságot is a portugálnak. A Manchester City támadója egy szeptemberi Twitter-bejegyzése miatt bűnhődik, az angol labdarúgó-szövetség rasszistának találta.

Bernard Silva az ominózus Twitter-bejegyzésében színes bőrű francia csapattársát, Benjamin Mendyt hasonlította a Conguitos nevű édességgyártó cég figurájához.

Brazzy on Twitter

Bernardo Silva mocking Benjamin Mendy lmao

A portugál később, amikor rádöbbent, hogy mellément és a szurkolók, olvasók rasszizmust fedeztek fel benne, törölte az üzenetet, majd kiírta: „Manapság már egy baráttal sem lehet viccelődni... srácok...”

A Kick It Out nevű szervezet – melynek célja, hogy eltüntesse a rasszizmust a labdarúgásból – találta annyira sértőnek ezt az ártatlannak tűnő kiírást, hogy a szövetséghez fordult kivizsgálásért. Az FA meg elmeszelte Silvát egy meccsre, de korábban benne volt egy hatmeccses eltiltás is.

(Fotó: Chloe Knott - Danehouse/Getty Images)

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

És ezt olvastad már?
Talán túl hamar nyilatkozott a vb-döntő után Bíró Attila szövetségi kapitány