Az Egyesült Államok fociválogatottja legyőzte Hondurast, így kvalifikálta magát a világbajnokságra – bizarr körülmények között.

A vb-selejtezőt ugyanis Minnesotában játszották, ami eleve kissé aljas stratégiai húzás volt, hiszen az USA egyik leghidegebb városa, Honduras meg ott Közép-Amerikában ritkán tapasztal ilyen körülményeket, de most még durvább volt a helyzet:

extrém hidegben, mínusz 17 Celsius-fokban rendezték meg a meccset.

Így aztán kevésbé meglepő, hogy az Egyesült Államok 3–0-ra nyert, de Hondurast nem is érdekelte, hiszen konkrétan az életükért játszottak a focisták.

Két hondurasit már a félidőben le kellett cserélni a hideg miatt, Luis López kapust azonnal infúzióra is kötötték a hipotermia miatt.

Honduras szövetségi kapitánya hőbörgött is, hogy miért kellett lejátszani a meccset, elvégre a körülmények nem voltak alkalmasak a profi sportra. Erre az amerikai kollégája, Gregg Berhalter képes volt azt reagálni, hogy az ő csapata meg Hondurasban szenvedett, nehezen tudtak a játékosai alkalmazkodni a párás, meleg közép-amerikai időjáráshoz. Elegáns bosszú volt a tökutolsó ellen.

(Fotó: Omar Vega/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Sérülés miatt lemarad az Eb-ről a La Liga egyik legjobbja

Valószínűleg még soha nem hallottál a világ leggazdagabb futballistájáról

Teljesen megvadult Massimiliano Allegri, ki is rúgta a Juventus

További cikkeink a témában