Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke a spanyol Marcának nyilatkozott. Mondott néhány minimum szemöldökfelhúzós dolgot.

Az egyik fő téma természetesen Kylian Mbappé volt. A francia játékos hosszabbított néhány hete a PSG-vel, de előtte nagyon közel volt ahhoz, hogy a Real Madrid játékosa legyen. Állítólag Mbappé és a Madrid már megegyezett, de a legvégén megváltoztatta a döntését, maradt Párizsban. Erről nemrég azt mondta a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez, hogy Mbappé az utolsó hetekben megváltozott, felhívta a francia elnök, Katarból pedig olyan ajánlatot kapott, ami Pérez szerint őrültség volt.

Erre reagálva a következőt mondta al-Kelaifi:

„Tisztelem a Real Madridot, egy nagyszerű klub, de Kylian nem a pénz miatt hosszabbított.

A Real ajánlata jobb volt a miénknél, mi egészen az utolsó pillanatokig nem tárgyaltunk vele pénzről. Számára mindennél fontosabb a projekt. Párizsi, francia srác, maradni akart mert képviselni akarja a városát az országát. Nem fair, amiket vele kapcsolatban mondtak. Nem a pénz a legfontosabb számára, nyerni akar.”

Megkapta a kérdést, hogy Pérez szerint Mbappé az utolsó napokban változtatta meg a döntését. Erre a következőt mondta:

„Tudom, hogy 18 hónappal ezelőtt Mbappé maradni akart. A Madridnál azt mondták, náluk akar játszani, de ez nem igaz. Az előző nyáron 170 és 180 millió eurós ajánlatot tett a Real érte. Ha ehhez hozzátesszük a fizetését is, akkor ez jobb ajánlat, mint amit elfogadott most tőlünk.

Visszautasítottam azt az ajánlatot, erre mindenki azt mondta, őrült vagyok, de tudtam, hogy Kylian maradni fog, jól ismerem őt és a családját is. Nagyon profi játékos, csak a győzelem foglalkoztatja, nem érdekli a pénz.”

A PSG elnökének szavaival némiképp ellentétes információk jelentek meg korábban a sajtóban. Mbappé állítólag 300 millió eurós aláírási bónuszt kapott, szezononként pedig 100 millió euró lesz a bére, emellett beleszólhat a keret összeállításába és az új edző kijelölésébe is.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Tuchel elárulta, nem csak a szurkolók utálják Anthony Taylor játékvezetőt