Miután még a rájátszásba sem jutott be a bajnok Broncos, így értelemszerűen nem lehet már bajnok sem.

Ahogy várható volt, a Payton Manning utáni űrt nem sikerült betölteni, Trevor Siemian kevés még ehhez, a Denver nemhogy bajnok nem lesz, de még a playoffot is tévén nézhetik Von Millerék, valami kellemesen meleg helyről. A Kansas City Chiefs ugyanis 33–10-re lelépte a Broncost, így az utolsó forduló előtt már matematikai esélye sem maradt a bajnoknak.

Ezzel az is eldőlt, hogy az 50. Super Bowl egyik résztvevője sem jut be az idei rájátszásba, mivel a Carolina már korábban kiszállt. A Denver 2010 óta először nem jutott tovább az alapszakaszból.

A Chiefs esélyt sem adott a Broncosnak, már az első negyedben 21 pontot tett a táblára az előző kiírásban a legjobb védelemnek számító denveriek ellen, még a 156 kilós támadófalember, Dontari Poe is kiosztott egy touchdownt, ami már végképp megalázó volt:

NFL on Twitter

A Broncos edzője, Gary Kubiak nem is volt boldog:

Nagyon csalódott vagyok, egy olyan periódusa sem volt a meccsnek, amelyben elég jól játszottunk volna a győzelemhez. Csapatként csődöt mondtunk. Azt mondtam a játékosoknak, 2016 egy nagy csalódás volt – dolgozzák fel, a következő hét már a következő évről szól.

Kansas City Chiefs–Denver Broncos 33–10

Az éjszaka másik meccsén: Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 31–27. Ezzel eldőlt, hogy a Steelers megnyerte az AFC North csoportot, a Ravens nem jutott be a playoffba.

Az utolsó fordulóban meg még jó pár nagy meccsre számíthatunk, megy a könyöklés a rájátszásért és a jobb pozíciókért, érdemes körülnézni.

És ezt olvastad már?
A Manchester United megszerezte Casemirót