Egy hete még arról írtunk, hogy a Bayernnél odáig fajult a káosz, hogy a rutinos játékosok egy része az edzőt fúrja. Akkor nem sok jó jósoltunk Niko Kovacnak, most kicsit más irányt vett az ügy.

Ha ebből Niko Kovac fog jól kijönni, megesszük a kalapunkat, gondoltuk egy hete, amikor is kiderült, hogy a játékidejükkel és a csapat teljesítményével elégedetlen sztárok, Thomas Müller, Arjen Robben, Franck Ribéry és Mats Hummels meg akarják puccsolni a horvát szakembert.

A Kicker viszont most arról ír, hogy ezek a játékosok elhagyhatják Münchent, új csapatot építene inkább a Bayern vezetése. Robben, Ribéry, Rafinha és az elvágyódó James Rodríguez szerződése hamarosan lejár, és jelen állás szerint nem is marasztalják őket. Uli Hoeness elnök legalábbis erre utalt:

„Ezek a játékosok nyomás alatt lesznek az elkövetkező hónapokban, bizonyítaniuk kell, hogy hasznunkra vannak-e még, avagy sem.”

De nemcsak nekik, hanem Javi Martíneznek, Hummelsnek, Müllernek és a világ egyik legjobb balbekkjének, David Alabának is bizonyítania kellene, az ő szerződésük 2021-ig érvényes. A két német ugye szintén a Kovac-ellenes forradalmárok közé tartozik.

A vezetők nem estek kétségbe, már van egy listájuk a lehetséges érkezőkről: Benjamin Pavard (VfB Stuttgart) szóban már meg is állapodott a bajorokkal, Kevin Vogt (Hoffenheim) és Ante Rebic (Eintracht Frankfurt) már a nyáron Kovas listáján volt, és jöhet még Kai Havertz (Bayer Leverkusen), valamint Luka Jovics (Eintracht Frankfurt) is.

És ezt olvastad már?
Az Aranylabda mellé befigyelt egy rekordpocsék statisztika is Messinél